14-річну дівчинку з Рівненщини, яка втекла з дому, знайшли з подругою у Києві

Фото ілюстративне

У вівторок, 16 квітня, на Рівненщині у місті Cарни зникла неповнолітня 14-річна школярка. Про цей факт до поліції повідомила її мама, зазначивши, що донька вже три дні поспіль не з'являлася вдома і не виходила на зв'язок. Відтак, правоохоронці розіслали орієнтування та прикмети дівчинки всьому особовому складу усіх територіальних підрозділів не лише Рівненщини, а й сусідніх областей, а також усі оперативні служби.

Внаслідок оперативних розшукових заходів працівники поліції знайшли неповнолітню у Києві на залізничному вокзалі вже наступного дня - 17 квітня. Зі слів самої втікачки, вона поїхала до столиці разом з подругою, аби побачити визначні пам'ятки столиці та погуляти у місті. Дівчат правоохоронці доправили додому.

До слова, виявилося, що розшукувана школярка вже неодноразово тікала з дому на кілька днів, пояснюючи батькам, що вона в гостях у подруги, втім потім зв'язок із нею обривався на деякий час. У цих ситуаціях мати дівчинки щоразу зверталася за допомогою її знайти до поліції. На батьків вже 5 разів складали адмінматеріали за статтею 184  КУпАП (неналежне виконання обов’язків щодо виховання дитини), про що також повідомляли і працівникам соціальних служб.

Зазначимо, що сім'я дівчинки - благополучна, однак у школі розповіли, що вона має посередню успішність та часто прогулює уроки.

Читайте також