25 млн доларів США: які автомобілі найбільше купували на Рівненщині минулого року?

Впродовж минулого 2017 року в Рівному та області зареєстрували майже 900 нових легковиків на суму понад 25 мільйонів доларів США.

Відтак, у 2017 році українці купили 80 тисяч нових автомобілів, що на 20 тисяч більше, ніж у попередньому році.

До слова, найбільшу кількість грошей на нові авто у минулому році витратили кияни – там сума покупок склала аж 900 мільйонів доларів. Щодо Рівного, то у нашому місті минулого року на нові автомобілі рівняни затратили 25 мільйонів доларів США, якщо не враховувати вартості додаткового обладнання.

Серед усіх придбаних на Рівненщині автівок майже половина з них входить у ціновий діапазон від 17 до 35 тисяч доларів. Ще 23% – дорожчі 35 тисяч. Середня ж вартість автомобіля у регіоні минулого року становила понад 30 тисяч доларів США.

До речі, найдорожчі авто купували одесити – у них середня ціна машини перевищила 33 тисячі доларів.

Щодо марок автомобілів, то найпопулярнішою у Рівному минулоріч стала Toyota. Їх у нашому місті придбали аж 144 штуки, на що витратили майже 6 мільйонів доларів. Серед моделей, то тут бестселлером став кросовер Toyota RAV4. В регіоні їх продали майже півсотні на суму більше мільйона доларів США.

На другому місці у рейтингу популярності серед рівнян посів автомобіль KIA Sportage. Їх на Рівненщині продали торік 47 штук. Третю сходинку посіла Toyota LandСruiser (32 авто).

До ТОП-7 лідерів також увійшли Renault Duster (24), Renault Logan (22), Toyota Corolla (20) та Toyota Camry (17 штук).

Для порівняння, в 2016 році у Рівному та області купили близько 700 нових автомобілів, а сума покупок тоді склала 18 мільйонів доларів без врахування ціни додаткового обладнання.

Читайте також