5 років ідеям, що збулися: рівненський "Простір" святкує ювілей

У березні ГО “Платформа взаємодій “Простір” святкує свою 5-ту річницю. Для цього команда обрала гасло: “5 років ідеям, що збулися” та розповідає більше про свої ініціативи та напрацювання. Пропонуємо Вам ознайомитись із цікавими фактами про діяльність громадської організації.
 

1. 5 років тому команда та волонтери з “Простору” ревіталізували стару аудиторію в НУВГП та перетворили її в сучасний OpenOffice, відкритий для ідей та співпраці. 

До 2016 року це була стара радянська аудиторія 162 Національного університету водного господарства та природокористування, в минулому - танцювальний зал. Вісім місяців власними силами учасників Платформи взаємодій “Простір” у співпраці із НУВГП, партнерами та волонтерами проводили ремонт: здирали стару побілку, шпаклювали, грунтували та фарбували стіни. Завдяки партнерам було замінено двері, прокладено нову електропроводку, відреставровано паркет, змонтовано сцену. За рік часу в “Open Office” з’явилися меблі та техніка. У 2016 році відбулося офіційне відкриття “Open Office”.

2. За 5 років провели 829 подій в OpenOffice.

З того моменту і до сьогодні - це активний проект Платформи взаємодій “Простір”, де вже проведено сотні заходів різного формату: тренінги, лекції, кінопокази, клуби, майстер-класи, форуми, хакатони, конференції тощо. Це як власні івенти, так і  партнерство з іншими активістами.

3. “Простір” створив перші в Україні мурали з доданою реальністю. https://murals.prostir.rivne.ua/

Перший в Україні мурал з технологією доповненої реальності з’явився  у Рівному в жовтні 2018 року на 9 -ти поверхівці будинку Коновальця 7, це був ескіз малюнку «Літаюче місто» від команди «Magic Art Group».

4. 4 Форуми креативних індустрій та ціль зробити Рівне креативною столицею України – це теж команда ГО. (Форум культурних ініціатив 2.0 «Креативна економіка», Рівне. Тиждень креативного підприємництва, Територія креативних індустрій, House of Europe у Рівному).

5. Під час креативних форумів волонтери створили перший каталог #MadeInRivne, який об'єднав креативних підприємців Рівного. 

Зведені під однією палітуркою дані про креативні індустрії – це промоція Рівного та мешканців, які разом роблять свій регіон економічно успішним та стабільним, створюють позитивний приклад для рівнян та інших областей України, започатковують нові сфери для розвитку та реалізації потенціалу місцевих. Проєкт розпочато з 10 квітня 2018 року.

6. “Простір” став рупором креативних ініціатив з Європи – партнером програми ЄС House of Europe.

7. Тут відкрили перший коворкінг та креативну бібліотеку в Рівному.

8. Повне занурення в бізнес, менеджмент та маркетинг – це організація безкоштовних консультацій від місцевих менторів у Просторі.

Метою проекту “Менторство креативних підприємців” стало створення майданчика можливостей побудованого на взаємодії та обміні досвідом для розвитку локального підприємництва. Розвиток спільноти (стартапи, середні та малі підприємства, галузеві фахівці, творчі особистості, фрілансери і студенти) та створення стабільного та сталого майбутнього міста. У зв'язку з поширенням COVID-19 в 2020 році започаткували проведення онлайн консультацій із використанням сервісу Google Meet. Проєкт став можливим за підтримки громадської організації "Ініціативний центр сприяння активності та розвитку громадського почину "Єднання та за сприяння і фінансування Управління економіки міста. Рівне в рамках "Програми розвитку малого та середнього підприємництва в місті Рівному на 2020-2021 роки".

9. Примудрилися під час пандемії провести у Рівному міжнародний фестиваль креативності та підприємництва House of Europe Festival.

10. ГО “Платформа взаємодій “Простір” є учасником Національної мережі розвитку локальної філантропії, разом ми згуртовуємо громаду задля позитивних змін в місті, надаємо підтримку громадським ініціативам та розвиваємо культуру благодійності, як Фонд громади Рівне.

11. Щороку команда влаштовує креативні бої для вебдизайнерів Рівного та сусідніх міст – провели два дизайн-батли 2HDB у нашому місті. https://www.prostir.rivne.ua/project/2-hours-design-battle 

12. Стали платформою для навчання рівнян під час серії тренінгів «Co-Lab» від волонтерів Корпусу Миру в Україні.

Як Фонд громади "Простір" виступає, коли збирає кошти від бізнесу, громади та державних організації задля організації проєктів, які трансформують Рівне у прогресивне місто, яким кожен з нас хоче пишатися.

Основні донори ресурсів нашої організації: спонсорські внески від комерційних структур, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, гранти від міжнародних та донорських організацій, краудфандинг, приватні та благодійні пожертви, учасники та волонтери.

Читайте також