7-річна рівнянка здобула перемогу у престижному міжнародному конкурсі (ФОТО+ВІДЕО)

Минулих вихідних у місті Івано-Франківську завершився XІІ Міжнародний конкурс-казка «Різдвяний Янгол», який вже традиційно проходить у період новорічно-різдвяних свят. Участь у ньому взяло понад 20 діток з різних куточків України віком від 5 до 15 років, які змагалися у різних вікових категоріях.

Щороку взимку Міжнародний конкурс-казка «Різдвяний Янгол» збирає красивих і талановитих діток із різних куточків України, Болгарії, Чехії, Білорусії, Молдови, Грузії, Прибалтики, Казахстана, Киргизстана тощо. Основною ідеєю конкурсу, за словами організаторів, є відродження духовності та поновлення національних традицій святкування Різдва. Саме тому творчі номери та конкурсні завдання учасників у цьому проекті переплітаються із цікавим повчальним театралізованим дійством. Це дарує дітям казку, відчуття причетності до творення прекрасного і, звісно, безліч сюрпризів, добрих несподіванок і милих подарунків.

Традиційно наше місто Рівне вже багато років поспіль на цьому престижному конкурсі представляють вихованці Школи моделей «ARTmodels». І приємно, що вже вкотре вони здобувають для нас високі перемоги та нагороди, прославляючи наше місто не лише на всю країну, а й далеко за її межі.

Відтак, цьогоріч до Івано-Франківська поїхало троє талановитих маленьких красунь-рівнянок: 5-річна Анастасія Устюгова, яка, до слова, стала ще й наймолодшою учасницею конкурсу, 7-річна Аля Кучина, яка восени стала переможницею фестивалю «Перлинка Рівного-2017», та 14-річна Каріна Карпова. Варто зазначити, що жодна з них не повернулася додому без нагороди.

Конкурс-казка «Різдвяний Янгол» проходить у два етапи. Перший і обов’язковий – фотоконкурс, у якому цьогоріч взяло участь понад 80 дівчаток не лише з України, а й інших країн світу. Другий же етап – це, власне, фінал, якому передувала насичена, яскрава та цікава 5-денна програма. Репетиції, пізнавальні екскурсії, різноманітні майстер-класи – усе це чекало на юних дівчаток і хлопчиків, які брали участь у конкурсі.

Творча група створила атмосферу свята не тільки на сцені, а й у період підготовки до конкурсу. Діти познайомилися з одним з найкрасивіших регіонів України - Прикарпаттям...

...побували в гостях у Святого Миколая...

...взяли участь в українських Вечорницях і, звичайно ж, всебічно демонстрували свої таланти.

На конкурс діти з різних регіонів привезли традиції Різдвяних святкувань у своєму регіоні.

Крім того, діти відвідали місто Коломию, де навчилися ліпити сирних коників та побачили музей "Писанка"...

...побували на пізнавальній екскурсії містом Івано-Франківськом...

...та відвідали славнозвісний курорт Буковель.

Сам фінал проходив на сцені Івано-Франківської обласної філармонії. Його традиційною особливістю є його театральна постановка: учасники потрапляють в атмосферу доброї різдвяної казки і беруть у ній безпосередню участь.

 

Окрім різних тематичних виходів, усі конкурсанти виступали з власними творчими номерами, що було одним з головних змагань у конкурсі. Зокрема, красунечки з Рівного декламували.

Таким чином, за результатами конкурсу, 1-ше місце і одну з головних нагород - титул «Золотий Янгол» здобула вже досвідчена Аля Кучина – переможниця останнього фестивалю краси і талантів «Перлинка Рівного-2017». Вона представила на сцені театралізовану міні-постановку «Золота ДУША», участь у якій брали також її мама і тато. Аля була золотою скульптурою, яка оживає. А неймовірний костюм янгола, який був основним атрибутом конкурсу, для неї пошила відома рівненська дизайнерка Тетяна Блажкова.

- Участь у конкурсі мені дуже сподобалася. Він був дуже цікавим і насиченим. Мені сподобалося отримувати корону, хотіла б і далі здобувати їх. Приємним і цікавим стало те, що всі дівчатка, які брали участь у конкурсі разом зі мною, хотіли зі мною подружитися. Коли я почула, що перемогла і отримала титул "Золотого Янгола", я відчула себе справжньою зіркою, - поділилася своїми враженнями 7-річна Аля Кучина.

Наймолодша учасниця Анастасія Устюгова посіла друге місце у своїй віковій категорії і здобула титул «Срібний Янгол». Вона, до слова, взагалі вперше у своєму житті виступала на сцені перед великою публікою. Настя прочитала трепетний вірш про маму. І хоча під час її виступу вимкнувся мікрофон, вона не розгубилася і гордо продовжила свій виступ, чим і завоювала ще більшу прихильність глядачів і журі.

- Мені дуже запам`яталися і найбільше сподобалися екскурсії і колядування. А ось виступати було важко, але дуже захопливо і цікаво, - відзначила 5-річна Настя Устюгова.

Каріна Карпова хоч і є найстаршою з рівнянок, проте для неї виступ у подібному конкурсі теж був дебютом. Вона також здобула титул «Срібний Янгол». На сцені Каріна виконала патріотичну літературно-музичну композицію, яка пробудила в глядачів непідробні українські емоції та змусила усіх задуматися про нашу самоідентифікацію як українців.

- У конкурсі мені найбільше запам`ятався мій творчий номер, адже я мала на голові чудовий український вінок з квітів і трав. Він був дуже важкий! Але і дуже гарний! А взагалі цей конкурс подарував мені колосальний досвід, - розповіла 14-річна Каріна Карпова.

До слова, костюм янгола для Каріни створила відома рівненська дизайнерка,стиліст та викладач Школи моделей Любов Шипукова.

Загалом створювати прекрасні номери дівчаткам та їх батькам допомагала величезна професійна команда Школи моделей «ARTmodels»: Оксана Ігас була режисером та натхненником, поетеса Надія Устянчук писала вірші і тексти для композицій, актриса Ніна Ніколаєва робила постановку, ведуча Тетяна Кравчук вчила дівчат триматися на сцені, майстриня Ріна Берук готувала реквізит, флористи з квіткової крамнички "ДекорЦентр" створили живі віночки для дівчат, які були настільки красивими, що про них потім говорили усі.

 

- Цей конкурс - це, передеусім, дуже цікава різдвяна пригода. Він проводиться у дуже гарному колоритному місті. До речі, я вперше була у Івано-Франківську і воно мені надзвичайно сподобалося. Ми, звісно, привезли туди і наші, рівненські особливі традиції. Особливо наша делегація вразила усіх під час вечорниць. Щоб справити враження на членів журі, на мою думку, треба бути собою. Не спішити за високим титулом, а просто максимально яскраво виступити і презентувати себе на тому рівні, на якому ти є. Зуміти відкрити себе, своє серце, свою душу, свою традицію тощо. Якщо ти робиш це щиро - це не зможуть не помітити. Тому у нас і є такі результати. Варто також зазначити, що наші дівчата під час конкурсу дуже виросли, самоствердилися, подорослішали, стали впевненішими у собі, - зазначила засновниця ТМ «ARTmodels» Оксана Ігас.

Дівчата-учасниці конкурсу своїми перемогами поповнили вже чималу скарбничку нагород компанії «ARTmodels», а окрім нових яскравих емоцій, безцінного досвіду та цікавих знайомств, вони отримали ще й запрошення на участь у інших подібних фестивалях та конкурсах міжнародного рівня.

Портал «Рівне Медіа» вітає усіх наших талановитих рівнянок з високими здобутками у конкурсі «Різдвяний Янгол» та бажає їм подальших успіхів та перемог!

Марина НАЗАРЧУК

Фото – ТМ «ARTmodels»

Читайте також