"Американцю", якого підозрюють у замовленні вбивства чоловіка в Старому Селі на Рівненщині, обрали запобіжний захід

Сьогодні в Рівненському міському суді обрали запобіжний захід чоловікові, якого підозрюють у замовленні вбивства 30-річного жителя Старого Села Юрія Пишняка. Трапилося це 8 лютого. Чоловіка побили та застрелили на власному подвір'ї. Згодом поліція затримала виконавців, які й розповіли про замовника. Ним виявився 27-річний мешканець Старого Села, який має прізвисько "Американець". 

Одними з ймовірних причин вбивства називають те, що загиблий боровся із наркобізнесом, який впроваджував "Американець" та бурштинові справи. Слідчий Білера зазначає, що Павлу Павловичу (американцю) необхідно обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Він переконаний, що за іншого запобіжного заходу, підозрюваний зможе знищити докази, а також може впливати на свідків, родичів та учасників процесу й переховуватися від слідства. 

Сьогодні ж Павловичу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів без можливості внесення застави. За санкцією інкримінованої статті, йому загрожує від 10 до 15 років.

Сам підозрюваний своєї провини не визнає, зазначає, що із вбитим був у нормальних відносинах. На запитання, чому ж його затримали, зазначає, що має свою версію, яку поки не озвучуватиме.

До слова, щодо Павла Павловича відкритого два кримінальні провадження, які розглядають в Рівненському міському та Рокитнівському судах.

Додамо, що гільзи від вогнепальної зброї та поламану биту знайшли біля місця скоєння злочину. У вбитого Пишняка, відповідно до висновків експертів, був травматичний шок, внутрішня і зовнішня кровотечі, пошкодження тазу та поперекового відділу хребта, а також - щонайменше 5 вогнепальних поранень.

Захисник підозрюваного клопотала суд про те, аби зробити засідання закритим,  посилаючись на суспільний резонанс, що може нашкодити безпеці її підзахисного. Суд у задоволенні позову відмовив.

Як стало відомо журналістам "РівнеМедіа", у селі Юрія Пишняка любили та поважали. Як розповіла його односельчанка, це вбивство стало шоком для всіх. Загиблий був неодружений, у нього лишилися старенькі батьки та брати і сестри. 

До суду також з'явилися молодики-односельці із заявою, що громада хоче, аби підозрюваного та всіх причетних посадили за грати, а якщо не посадять - будуть звертатися у Київ чи шукати інші способи управи. 

Читайте також