Апеляційний суд Рівного не змінив вирок злочинцю, що був засуджений на 10 років

10 років позбавлення волі з конфіскацією майна — такий вирок почув 30-річний житель м. Дубна Сергій Т., обвинувачений у вчиненні нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаним із насильством, зґвалтуванні неповнолітньої та задоволенні статевої пристрасті неприроднім способом. Також йому доведеться сплатити потерпілій 100 000 гривень моральної шкоди. Повідомляє сайт Судова влада України.

Торік у ніч проти 17 червня Сергій, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, пробрався через кватирку в оселю на першому поверсі одного з будинків на вулиці Щоголіва в м.Дубно, де мешкала 17-річна Юлія. Дівчина у той час працювала на  ноутбуці у кухні. Сергій наніс дівчині кілька ударів в обличчя та здавлюючи шию, вимагав від жертви зізнатися де і які цінності вона зберігає. Поживитися нападник зміг лиш її мобільним телефоном та ноутбуком, загальною вартістю 4 709 гривень.

Проте на цьому зловмисник не зупинився. Він, погрожуючи Юлії насильством, зґвалтував її, у тому числі й неприродним способом.

Чоловіка, який у березні 2014 року звільнився з в’язниці, де відбував покарання строком 5 років за вчинене ним незаконне заволодіння транспортним засобом, затримали.

17 листопада 2017 року Здолбунівський районний суд оголосив вирок у цьому кримінальному провадженні. 30-річного Сергія суд визнав винним за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч.3 с. 187, ч.3 ст. 152 та ч. 2 ст. 153 й призначив покарання  — позбавлення волі на строк 10 років з конфіскацією майна.

Не погодившись з вироком місцевого суду, Сергій Т. та його захисник оскаржили рішення суду в апеляційному порядку. В ході судового розгляду вони переконували суд, що обвинувачений не тільки щиро розкаявся у вчиненому злочині й активно сприяв у його розкритті, але й виховує дворічну доньку, тому суд апеляційної інстанції повинен врахувати ці обставини та призначити менш суворе покарання — 7 років 5 місяців позбавлення волі. Крім того, обвинувачений просив переглянути цивільний позов стосовно стягнення з нього 100 000 гривень у рахунок відшкодування моральної шкоди.

Залишаючи вирок місцевого суду без змін, апеляційні скарги — без задоволення, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області виходила з того, що Сергій Т. неодноразово судимий та відбував реальне покарання. Звільнившись з місць позбавлення волі, на шлях виправлення не став та, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вчинив тяжкі злочини, завдавши неповнолітній не тільки фізичних, але й моральних страждань.

Читайте також