Автомобілі для лікарів та будівництво амбулаторій: через що депутати Рівненської облради змінювали бюджет?

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

На пленарному засіданні двадцять четвертої сесії Рівненської обласної ради депутати внесли зміни до обласного бюджету на 2019 рік. Відтак, як розповіла директорка департаменту фінансів Рівненської облдержадміністрації Лідія Біляк, ці зміни повинні були для безперервного фінансування будівництва та реконструкції амбулаторій в області.

«Для забезпечення безперервного фінансування будівництва і реконструкції капремонту сільських амбулаторій загальної медицини, які розпочаті були в минулому році і фінансування проводилося за рахунок цільової субвенції з державного бюджету, утворилися залишки станом на 1 січня в сумі 185 мільйонів гривень і для того, аби дати можливість продовжувати будівництво і своєчасно фінансувати спорудження даних сільських амбулаторій, а їх 34 нових, внесення змін було необхідним. Крім того, є залишки цільової субвенції за рахунок фінансування міжнародного банку реконструкції та розвитку, які також були в минулому році, утворилися залишки в сумі 48 мільйонів гривень, їх ми спрямовуємо на реконструкцію і капремонт сільських амбулаторій, їх 17».

Крім того, виділили кошти на придбання службових автомобілів для лікарів сільської медицини – сімейних лікарів. Ці кошти вже спрямовані управлінню охорони здоров’я. Після проведення тендеру, їх закуплять.

Читайте також