"Більше не будемо позичати у сусідів": для опікового центру у Рівному придбали нове обладнання

Третє місце за кількістю травм серед українців посідають опіки. Переважно, їх отримують побутовим шляхом, найчастіше – діти. В нашій області висококваліфіковану допомогу при термічних ушкодженнях різного ступеню можна отримати в опіковому центрі на базі Рівненської обласної клінічної лікарні. Тут щодня рятують життя десяткам людей, левова частка з яких – діти.

В опіковому центрі, як і в більшості лікувальних закладів країни, є обладнання, яке вже застаріло і потребує заміни. Висококваліфіковані лікарі з усіх сил намагаються, аби технічний стан пристроїв не вплинув на здоров’я пацієнтів. Доволі часто трапляються випадки, коли рівненські медики позичають обладнання у колег із сусідніх областей. Так було із перфоратором шкіри, який просили в Тернополі. У той момент маленька дитина чекала операції з пересадки шкіри.

У Рівному такий прилад є, але йому вже більше як 30 років і він частіше потребував ремонту, аніж брав участь в операціях. Згодом медики розглядали варіант самотужки придбати для центру перфоратор шкіри та медичну осциляторну пилу. Однак, їм цього робити не довелось. Тож цю техніку придбав голова громадської організації «Рівне Разом» Віктор Шакирзян. Сьогодні сертифікат на її отримання вже передали в опіковий центр.

«У нашому опіковому центрі такий апарат є, але у нього доволі поважний вік – років 30. У зв'язку з великим терміном експлуатації, він все частіше виходив з ладу і потребував ремонту. Тому для наших медиків і пацієнтів сьогодні справжнє свято - завдяки активістам ГО «Рівне Разом» ми зможемо використовувати новенький пристрій для перфорації шкіри і якісніше надавати необхідну допомогу людям. Більше не будемо позичати у сусідів. Це допоможе врятувати багато людських життів, - розповів завідувач Опікового центру Рівненської обласній клінічній лікарні Іван Зима.

Він разом із волонтерами організації обрали найкращі моделі потрібної техніки. Вже найближчим часом перфоратор шкіри та медичну осциляторну пилу доставлять за місцем призначення.

«Опіковий центр на базі Обласної клінічної лікарні - єдиний заклад такого рівня у всій області. Тут дають надію на життя навіть у найскладніших випадках. У центрі щороку отримують висококваліфіковану допомогу сотні рівнян і мешканців області, в тому числі діти, - додав голова ГО «Рівне Разом» Віктор Шакирзян. - Тому важливо забезпечити центр сучасним і якісним обладнанням, яке рятуватиме життя та здоров'я пацієнтів».

Читайте також