Біля маєтку Сергія Льовочкіна побили журналіста-студента Острозької академії (ФОТО+ВІДЕО)

Gazeta.ua

Журналіст Gazeta.ua Назарій Мазилюкякий постраждав у четвер, 10 травня, під час штовханини між націоналістами і поліцією біля маєтку Сергія Льовочкіна, був госпіталізований. Лікарі обухівської лікарні наклали йому на голові три шви.

За словами журналіста, ушкодження йому наніс правоохоронець гумовим кийком.

"Я знімав суперечку активіста "Нацкорпусу" з представником служби правопорядку. Раптово націоналісти почали рухатися в бік бійців у спецформі (на силовиках не було розпізнавальних знаків, жетонів та номерів на шоломах. - ред.), які почали вести себе дуже агресивно. Без розбору почали бити всіх кийками. Від першого удару гумовим кийком я прикрився рукою, одразу за ним послідував другий прямо по голові. Поруч зі мою стояв оператор телеканалу "24", його правоохоронці повалили з ніг. Потім хтось застосував сльозогінний газ і я постарався вибратись звідти ", - розповів Назарій.

Автор: Gazeta.ua

Першу допомогу журналісту надав фотокореспондент видання LB.ua. Після того Мазилюк викликав "швидку", та звернувся до правоохоронців, аби написати заяву.

У лікарні Назарія оглянули і зашили рану. Після цього, для складання протоколу прибули слідчі Обухівського відділу поліції.

Речник Головного управління Національної поліції України у Київській області Микола Жукович у коментарі УНІАН повідомив, що поліція з'ясовує, чи було у журналіста редакційне завдання.

Автор: Gazeta.ua

Назарій Мазилюк, отримавши першу допомогу чекає прибуття швидкої

"Мітингувальники намагалися потрапити на територію будинку. Їм правоохоронці стали на заваді. В результаті того, що журналісти намагалися потрапити між мітингувальниками та правоохоронцями, один журналіст зазнав тілесних ушкоджень", - сказав він

За словами Жуковича, після збору пояснень правоохоронці зможуть дати відповідну кваліфікації цій події.

Частиною четвертою статті 45 закону про Національну поліцію правоохоронцям заборонено: "наносити удари гумовими (пластиковими) кийками по голові, шиї, ключичній ділянці, статевих органах, попереку (куприку) і в живіт".

Частина друга статті 345-1 Кримінального кодексу України - умисне нанесення журналісту легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень з метою перешкоджання його діяльності карається позбавленням волі на строк до 5 років.

Автор: Gazeta.ua

Кілька сотень активістів Нацкорпусу приїхали пікетувати будинок заступника голови фракції "Опозиційний блок" Сергія Льовочкіна. Про акцію активісти попереджали напередодні. Причина – скандальний концерт на телеканалі "Інтер", співвласником якого є Льовочкін.

 

Читайте також