Біля Рівного п'яний молодий батько наніс більше 10 ножових поранень власному 2-річному сину: хлопчик у реанімації

Вчора ввечері, 11 травня, близько 20 години неподалік Рівного у селі Обарові 22-річний батько напідпитку порізав власного маленького 2-річного сина. Дитина з численними ножовими пораненнями потрапила до реанімації. Наразі лікарі надають їй медичну допомогу. На місце події прибула слідчо-оперативна група поліції та експерти. 

Як з'ясували правоохоронці, постраждалий 2-річний хлопчик зростає у неблагополучній сім'ї любителів випити. Він живе разом із батьками, дідусем, бабусею та 3-річним братиком.

А трапилося все в результаті побутового конфлікту між нетверезими 22-річним татом та 45-річним дідом. Увечері чоловіки звично розпивали спиртні напої. Хлопчик грався поруч. Далі між чоловіками виникла суперечка, що переросла у штовханину. Тоді тато дитини схопив ножа і намагався ним вдарити дідуся - свого батька. Внаслідок цього дитина сильно перелякалася і почала сильно плакати. Це дуже роздратувало тата, який вже був добряче п'яний, відтак, накинувся з ножем на сина і наніс йому більше десяти ножових ударів у тулуб, шию та кінцівки. 

20-річної матері на той час вдома не було. Вона, нібито, поїхала до Рівного забрати старшого 3-річного сина з дитячого садочка, але так і не повернулася до пізнього вечора. Її поліцейські розшукали у Рівному аж вночі. Вона була п'яною і без дитини, яку згодом правоохоронці знайшли у знайомої мами. Соціальні працівники доставили хлопчика у будинок дитини. 

Через сильне алкогольне сп'яніння чоловіки не змогли надати поліцейським чітких пояснень, як саме дитина отримала ножові поранення. Поліцейські освідчили 22-річного горе-батька, і навіть за шість годин після інциденту алкотестер показав 1,9 проміле.

У хлопчика діагностували понад десять ножових поранень тулуба та кінцівок. Наразі він перебуває у реанімації, медики  борються за його життя. Його стан оцінюють як стабільно важкий. Батька хлопчика поліцейські затримали, наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

- За фактом замаху на умисне вбивство розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за статтею 15 пунктом 2 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України, — повідомив начальник Рівненського районного відділення поліції Володимир Рой. — Зловмисника вже затримали, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За скоєне горе-батькові загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або ж довічне позбавлення волі».

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області

Читайте також