Близько півсотні рівненських дівчат прийшли на кастинг моделей для модних показів «Fashion Time» (ФОТО)

У Рівному пройшов Відкритий кастинг моделей, які хочуть взяти участь у модних показах та дефілювати подіумом під час 17-го сезону Першої у Рівному модної події «FASHION TIME». До офісу компанії «ARTmodels» – організатора заходу - з’їхалося близько півсотні дівчат з різних куточків Рівненщини, які мріють стати моделями.

Відтак, усі бажаючі мали можливість зареєструватися, прийти і продемонструвати свої здібності. Вимоги – прості: параметри, наближені до модельних, вміння ходити на підборах, почуватися вільно перед публікою та гарно подавати себе.

Відбирали дівчат організатори та експерти модельної справи: засновниця компанії «ARTmodels», автор ідеї Проекту та його натхненниця Оксана Ігас, координатор Проекту Марія Паливода, постановник дефіле моделей для модних показів Проекту, переможниця конкурсу «Перлина Рівного 2012» Катерина Бондар, одна з найкращих рівненських моделей, переможниця конкурсу «Перлина Рівного 2017» Інна Рабченюк та танцівник, викладач хореографії у Школі моделей «ARTmodels» Денис Фандич.

Експерти обирали моделей за тим, наскільки вільно дівчина почуває себе перед глядачами, наскільки впевнено та красиво вона вміє ходити на підборах, чи володіє елементарними навиками дефіле, наскільки вона є впевненою у собі. Також важливо вміти контролювати свою міміку і не «затискати» губи і обличчя, що часто роблять дівчата в моменти хвилювання. Те, наскільки претендентки вміють справлятися з переживаннями і стресом - також є вагомим критерієм під час відбору моделей для показів.

До слова, вік моделей - необмежений. І хоч на кастинг запрошували дівчат віком від 14 років, це є умовністю, адже при великому бажанні, хороших зовнішніх даних і гарних навиках дефіле дівчина має усі шанси успішно пройти кастинг, незалежно від того, скільки їй років.

До слова, вчора на кастинг поборотися за своє місце під сонцем прийшла 10-річна дівчинка, яка мріє вийти на подіум як модель. У розмові з експертами вона зазначила, що це для неї – великий шанс проявити себе і зануритися в модельну атмосферу. Загалом підкорювати організаторів під час відбору прийшли дівчата від 12 до 17 років.

Як зазначила координатор 17-го сезону «FASHION TIME» Марія Паливода, бувало, що у показах брали участь і старші, більш сформовані моделі. Зокрема, минулого, 16-го сезону, участь у показах навіть брала мама двох вже доволі дорослих діток. Відтак, шанси стати моделлю має кожен. Головне – вміти дефілювати та мати харизму.

За словами автора ідеї цього Проекту Оксани Ігас, у агентстві моделей «ARTmodels» вистачає дівчат і хлопців для модних показів, але вони дають можливість проявити себе абсолютно усім бажаючим, адже прагнуть віднайти нові, свіжі обличчя.

- Чим далі, тим наша Подія все більше набирає обертів і привертає до себе увагу, а відтак є багато охочих спробувати себе у ролі моделі на подіумі. Тому ми надаємо таку можливість усім. Цим ми також доводимо, що наш захід – не закрите середовище, де беруть участь лише «свої», а відкритий до співпраці майданчик. Тому щоразу проводимо Відкриті кастинги у прагненні знайти нові унікальні обличчя, - каже Оксана ІГАС.

Координатор Проекту Марія Паливода також додає, що кастинг є додатковим стимулом для дівчат тримати себе у гарній формі:

- Здебільшого, у наших показах беруть участь моделі, які навчаються в нашій школі або ж наші випускниці. Втім, важливо, щоб до нас пробувалися потрапити нові дівчата. Для них – це унікальний шанс заявити про себе та почати модельну кар’єру. А ще такі відкриті кастинги стимулюють і наших постійних учасників бути у формі, не розслаблятися і бути активними, адже професія моделі не терпить пауз і стояння на місці, а вимагає розвитку, самовдосконалення та постійного нагадування про себе.

До слова, участь у модних показах для дівчат – це не лише можливість розпочати професію моделі чи змога вдосконалити власні вміння, це – шанс потрапити на подіум, отримати безцінний модельний досвід, продемонструвати свої вміння, завести потрібні знайомства, отримати професійні модельні фото для портфоліо, а також можливість просто «засвітитися» перед глядачами, зануритися у справжню модельну атмосферу та відчути на собі, як вирує життя на бекстейджі.

Після детального знайомства та огляду усіх претенденток, експерти під час обговорення вирішать, хто саме отримає від них щасливий квиток на подіум. Про результат учасницям кастингу повідомлять особисто.

Після цього ті, кого відібрали і внесли до списку моделей для показів, візьмуть участь у наступному, вже закритому кастингу, який пройде цієї неділі, 25 березня. Під час нього резиденти модної події – ті, хто представлятиме рівнянам свої нові колекції, відбиратимуть з-поміж них кожен для себе потрібних йому моделей. Адже кожен дизайнер знає концепцію своєї колекції і відповідний цьому типаж, який зможе якнайкраще її презентувати на подіумі. Може бути таке, що хтось зможе вийти на подіум лише раз, а може бути, що одна модель братиме участь одразу у кількох, а то й у всіх показах.

По завершенні цього останнього етапу відбору для усіх моделей розпочнеться тиждень інтенсивної підготовки до показів. На них чекають численні та насичені майстер-класи з дефіле та репетиції постановок, а також примірки одягу.

А як усе відбуватиметься – кожен бажаючий зможе побачити на власні очі вже наступного тижня, 30 та 31 березня, у залі камерної та органної музики. Квитки вже у продажу! Поспішіть забронювати їх за телефоном: 098 522 15 11.

Детальніше про саму подію та те, чим вона здивує глядачів, – читайте тут: Поезія, гігантський подіум та нові імена: у Рівному пройде унікальна модна подія.

Читайте також