Близько сотні кардіологів Рівненщини отримають навички європейського рівня (ФОТО)

Світовий банк розпочав навчання кардіологів області

Близько сотні кардіологів та анестезіологів з районних лікарень Рівненської області пройдуть навчання сучасним методам лікування в рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Спеціально для цих цілей фахівцями банку була адаптована навчальна програма. Наразі курси підвищення кваліфікації пройшли перші 20 фахівців області.

За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Юрія Осіпчука такі навчання є дуже корисними для практикуючих лікарів, а тому керівники мед.закладів області активно направляють лікарів на навчання.

- Попередній досвід проведення навчань для сімейних лікарів та лікарів швидких допомог продемонстрував високу ефективність таких навчань. Адже під час тренінгів фахівці банку дають справді актуальну та важливу інформацію виходячи з практики, а не суху теорію. Тому, коли з’явилася нагода провести такі навчання для кардіологів ми радо відгукнулися на це, - заначив Юрій Осіпчук.

В свою чергу керівник групи впровадження проекту на Рівненщині Сергій Рибачок зазначає, що спеціально для лікарів-кардіологів було посилено вимоги до навчальної програми.

- В межах реалізації проекту ми розраховуємо, що пройдуть навчання близько сотні лікарів-кардіологів та анестезіологів з усіх районів області. Спеціально для них на прохання обласного управління охорони здоров’я було адаптовано навчальну програму. Тепер лікарі-кардіологи зможуть отримати актуальну інформацію про передові практики лікування серцево-судинних захворювань, - розповідає Сергій Рибачок.

Підтверджують важливість таких тренінгів й лікарі, що вже пройшли навчання. Зокрема, учасниця тренінгу,лікар-кардіолог центральної міської лікарні Рівного Ірина Дубінецька зазначає, що тренінги справді цікаві та важливі для повсякденної роботи лікаря, адже дають надсучасну інформацію про методи лікування найбільш поширених кардіологічних захворювань.

Я практикуючий лікар, але навіть при тому, що маю щоденну практику змогла почерпнути багато цікавого із спілкування з тренерами та колегами з області та районів. Цікаве в тому, що є дуже багато нюансів, які часто опускаються в практичній роботі. І хоча я так само намагаюся слідкувати за новинками, самовдосконалюватися, але тут, на тренінгу, дають вже зібрані, консолідовані знання про найновіші методи лікування, - розповіла Ірина Йосипівна.

На завершення додамо, що за словами організаторів навчань тренінги для лікарів-кардіологів триватимуть до червня цього року. Тож запрошують лікарів реєструватися на участь в них. Навчання для лікарів-кардіологів та анестезіологів відбуваються безкоштовно.

Читайте також