Через дії нардепа і розповсюдження персональних даних політична партія «Рівне Разом» подала дві заяви в поліцію

Одразу дві заяви про вчинення кримінальних правопорушень зареєструвала політична партія «Рівне Разом» у поліції. Одна з них стосується розповсюдження персональних даних кандидатів від партії для участі в місцевих виборах ще до реєстрації територіальної виборчою комісією. Інша ж заява – стосовно дій народного депутата від партії «Слуга народу» Олександра Ковальчука.

Адвокат політсили вважає, що нардеп тиснув на голову і членів виборчої комісії під час реєстрації пакету документів, які подавав представник політичної партії «Рівне Разом». Тим самим перешкоджав виконувати покладені на вищезгаданих осіб обов’язки.

«Ми вважаємо, що народний депутат Олександр Ковальчук перешкоджав роботі територіальної виборчої комісії. Окрім того, заважав виконувати свої функції і офіційному представнику, уповноваженій особі від «Рівне Разом», який подавав документи. Під час подачі останнім документів нардеп ставив уповноваженому провокативні питання, фактично не давав йому повноцінно виконувати свою роботу. Ще народний обранець вчиняв тиск на членів і голову ТВК, він вимагав надати йому документи, які він не має права вимагати без депутатського запиту. Аргументував це тим, що здійснює парламентський контроль», - пояснив адвокат Станіслав Костюченко.

Керівниця міського осередку політичної партії «Рівне Разом» Світлана Марчук розповіла, що вона та інші представники політсили прийшли в поліцію, адже необхідно захистити права представників і кандидатів від партії та членів територіальної виборчої комісії.

«Це тиск на всіх учасників виборчого процесу, на членів ТВК, на голову ТВК, безпосередньо на наших представників. Ми маємо у виборчому процесі використовувати свої права, які нам на сьогодні, всіма способами не дають втілити. Нам не дають зареєструватися. Зважаючи на рейтинги та неймовірну підтримку рівнян, - переконана Світлана Марчук. - Не дають, тому що ми є силою, яка стала їм на заваді».

Пані Марчук додала, що вони вважають ситуацію, яка трапилась у приміщенні ТВК під час подачі документів - навмисним перешкоджанням новоствореній політичній силі, яка вже встигла завоювати прихильність рівнян.

Читайте також