Чи буде карантин через коронавірус у школах і садочках Рівного - стане відомо вже завтра вранці

Сьогодні у Кабінеті міністрів України відбулося екстрене засідання, під час якого вирішили запровадити карантин через ризик поширення епідемії коронавірусу на території усієї України з завтрашнього дня, 12 березня, тривалістю у три тижні - до 3 квітня включно. Про це повідомила пресслужба КМУ.

Зокрема, йдеться про обмеження проведення масових заходів чисельністю у понад 200 осіб, за винятком заходів державної необхідності. Також проведення спортивних заходів у цей період можливе лише без глядачів та з дозволу міжнародних організацій. Крім цього, буде обмежено авіасполучення з деякими країнами та закриють більшу частину контрольно-пропускних пунктів на державному кордоні України - з понад 200 працюватиме лише 49 з них.

Найбільшого ажіотажу викликав пункт про введення карантину в навчальних закладах. Щоправда, поки в Кабміні не уточнили, про які саме заклади освіти йдеться - школи, садочки чи університети.

Як повідомила порталу "Рівне Медіа" заступниця міського голови Рівного та голова відповідної комісії, яка вирішує питання впровадження карантину в місті, Галина Кульчинська, рішення про карантин у школах і дитсадках ухвалює кожна місцева адміністрація окремо. Тому вже завтра, у четвер, 12 березня, з самісінького ранку у Рівному збереться комісія, яка і вирішить, чи впроваджувати обмежувальні заходи у навчальних закладах міста, і якщо так - то в яких саме.

Також Галина Кульчинська додала, що вони прийматимуть відповідне рішення лише після отримання офіційного рішення Кабінету міністрів України щодо цього з чітким роз'ясненням дій і повноважень на місцевому рівні. Адже наразі жодної конкретної інформації щодо впровадження карантину на місцях від Уряду так і не надійшло. 

За словами начальника управління освіти міста Василя Харковця, зараз у школах Рівного тривають канікули, які мають завершитися вже 15 березня. Тож чи продовжаться канікули у школярів і наступного тижня - також вирішать завтра на комісії.

Нагадаємо, що не так давно, а саме 17 лютого, у школах Рівного закінчився карантин через епідемію грипу в місті, який тривав два тижні - з 4 лютого.

Читайте також