Чи будуть з Рівненського аеропорту літати «Боїнги»?

Сьогодні в Рівному презентували чартерні рейси до турецької Анталії. Відтак, поки що туди літатимуть літаки типу «МакДуглас». Хоча, в майбутньому це можуть бути «Боїнги». Однак, рівненський аеропорт ще не готовий обслуговувати літаки такого типу.

Генеральний директор АК «Браво»  Ігор Логвиненко  запевнив, що «Боїнгів» до Рівного пускати поки що вони не можуть – немає відповідного сертифікату.

«Справа в технічних параметрах. Для нас найголовніше, щоб злітна смуга була чистою. Справа в тому, що двигуни на боїнгу знаходяться знизу і так, як двигуни дуже дорогі (кожен вартує близько мільйону), ми не хочемо зараз мати проблему з тим, що літак заглохне тут – потрапить якийсь камічник. Це особливості експлуатації даного типу латка на конкретному аеродромі», - додав Логвиненко.  

Ігор Логвиненко - зліва

Для того, аби прийняти рішення про використання боїнгів необхідно отримати затвердження комісії від авіакомпанії разом із Департаментом громадянської авіації України.

«Для того, аби це зробити, Ігор Тимошенко вже працює над цим. Коли буде це готове все, приїде комісія, яка сертифікує аеропорт на використання «Боїнгів»  і тоді ми зможемо з точки зору комерції розглядати пропозиції», - запевнив Ігор Логвиненко.

Однак, директор «Міжнародного аеропорту Рівне» Ігор Насинюк запевняє, що від Державіаслужби ці дозволи аеропорт має:

«Технологію прийому «Боїнга» ми розробили і подали в Державіаслужбу. Дозвіл на прийом є, але треба комісія саме компанії, яка буде виконувати ці рейси. До нас прилітати представники іншої авіакомпанії, вони пройшлися і вказали нам на недоліки. Ми їх виконали».

Відтак, нині аеропорт «Рівне» готовий до прийому комісії від компанії  «BRAVO». Поки що з Рівного літатимуть літаки «МакДугласи», поки аеропорт не матиме відповідні сертифікати. Можливо, вже цьому році завершать цикл отримання спеціальних дозволів на використання «Боїнга».

Читайте також