Чим дивуватиме Рівненщина фестивальна у липні?

фото ілюстративне

У липні на мешканців області та туристів чекають не менш цікаві мистецькі дійства. 

Розпочнеться другий місяць літа з обласного відкритого етно-еко фестивалю «БУЩА ПАПОРОТЬ», який проходитиме 6-7 липня в с.Буща Здолбунівського району.

У перший день фест стартує об 11 годині. Для охочих проводититимуть екскурсії екологічною стежкою «Від Волині до Поділля» національного природного парку «Дермансько-Острозький». Любителям спорту організують футбольний турнір. З 15.00 діятимуть різноманітні локації фестивалю: дегустація  традиційних народних страв, «Козацький куток», «Водяна битва», толока народних умільців, дитяча галявина, обряд плетіння вінків, виставка-продаж майстрів народної творчості.

О 17.00 – святкове відкриття фестивалю, «Купальський вогнецвіт», в програмі якого виступлять творчі аматорські колективи Рівненщини. А о 21 годині гостям покажуть купальські обрядові дійства (одягання «Марени», водіння хороводів, пускання вінків, купальське вогнище), фаєр шоу, етно-вечірка під зорями.

7 липня, о 13 годині, розпочнеться танцювальна анімація «Бущанська роса» та діятимуть локації фестивалю.

6-8 липня в селі Хрінники Демидівського району відбудеться щорічний фестиваль електронної музики «Aqua DJ's Parade та Jeep Fest».

Організатори зазначають, фестиваль немає аналогів в західному регіоні. Окрім цілодобової якісної танцювальної музики, у програмі – лазерне світлове шоу, розважальні атракціони, пейнтбол та розіграші. На другий день фесту відбудуться вже традиційні перегони з перешкодами на позашляховиках, квадроциклах та мотоциклах. Це змагання носить гучну назву – «Jeep Fest».

8 липня в місті Корець відбудеться обласний відкритий фестиваль народної творчості «Зелене Купало в літо упало».

В його рамках - ярмарок розваг, виступи народних аматорських колективів району та Житомирської, Луганської, Хмельницької областей і Республіки Польщі. Крім того, гостей чекають театралізоване дійство, народні гуляння та козацькі забави.

З 13 по 15 липня історичне Дубно перетвориться на центр нестримного драйву. Для фанатів справжнього року три дні звучатиме Рок-фестиваль «Тарас Бульба». Щобпотрапити на головну сцену фестивалю, між собою змагалися сотні металістів і рокерів з різних куточків України і не тільки. На гостей чекає більше 50 гуртів різножанрової направленості, серед яких – «Kozak System», Христина Соловій, «Cry Excess», «Тінь Сонця», Karna», «Morphine Suffering», «Фіолет». Організатори підготували цікаві конкурси, літературну сцену, арт-локації та дитячу зону для найменших.

29 липня – фестиваль історії та народної творчості «Новомалинська любава» (село Новомалин Острозького району). Для мандрівників підготують арт-локації, майстер-класи та ігри. У програмі свята - українська традиційна кухня, виставки майстрів ужиткового мистецтва, водний відпочинок на байдарках та етнодискотека.

Читайте також