Чим займатиметься новостворений Рівненський обласний центр громадського здоров’я?

На фото - Олена Гандзюк

Новостворений Рівненський обласний центр громадського здоров’я, очільницею якого є Олена Гандзюк, об’єднує в собі Центр медичної статистики, Центр здоров’я та Центр СНІДу.

До переліку сфер діяльності Центру входять такі напрямки, як епіднагляд за хворобами та оцінка стану здоров’я населення, вияивлення пріоритетних проблем охорони здоров’я та загроз для здоров’я, забезпечення готовності та планування на випадок надзвичайних подій, профілактика захворювань, зміцнення здоров’я та комунікація в інтересах громадського здоров’я.

Першими завданнями Центру стане створення координаційної ради з питань громадського здоров’я, модернізація медичних рестрів та загалом впорядкування усієї роботи установи.

«Реєстри будуть модернізовані, інтегровані в єдину інформаційну систему і працюватимуть як єдине ціле. У нас електронні реєстри, якщо вони є, то працюють паралельно. Є окремі реєстри на діабет та серцево-судинні, хоча один пацієнт може хворіти і тим, і тим, але ми не можемо це пов’язати,» - розповідає Олена Гандзюк.

Рівненський обласний центр громадського здоров’я також організовуватиме виїзди бригад на надзвичайні ситуації.

 

Читайте також