Чоловік, якого "випадково" побили в Острозі, досі в комі

Тиждень знаходиться у комі 25-річний острожанин Володимир Гордєєв, нині за його життя борються лікарі. За версією слідства, Володимира побив 27-річний Олег Дубіцький. Як розповіли у поліції, останній буцімто переплутав Гордєєва з колишнім хлопцем своєї дружини, пише "UA: Рівне".

Камера відеоспостереження в центрі Острога зафіксувала, як незнайомець витягнув 25-річного Володимира Гордєєва на вулицю і почав бити. Нападника намагається відтягнути дівчина. Вже невдовзі побитий падає на асфальт, незнайомець б’є ногою в голову.

– Він спитав, чия машина. Хлопчисько обернувся, сказав, що моя. І з того все почалося. Він просто так він почав його бити. Все, – сказала адміністраторка розважального закладу Тетяна.

Володимир Гордєєв приїхав до розважального закладу на автомобілі знайомого. Авто переплутав нападник, розповідає пресофіцерка відділу комунікації Нацполції області Марія Юстицька. Останній мав намір напасти на хлопця своєї колишньої дружини. Та в обличчя його ніколи не бачив. Лише знав, що в того "Mercedes".

– Справжнього власника авто він не знав, як він виглядає, тому, прийшовши до розважального закладу, запитав, хто приїхав на цьому автомобілі. Звісно, 25-річний острожанин зізнався, що це він на ньому приїхав, – прокоментувала пресофіцерка Нацполіції області Марія Юстицька.

Подія трапилася 12 серпня, з того часу Володимир Гордєєв знаходиться у комі.

– Має важку черепно-мозкову травму та забій легень. На сьогоднішній день мова стоїть тільки про виживання, на даний момент робити прогнози щодо подальшої реабілітації не зовсім доречно, – розповів лікар-анестезіолог відділення нейрохірургії Рівненської ЦМЛ Андрій Гирак.

– Ми не хочемо, щоб це все просто зійшло йому з рук, бо як до нас дійшли чутки, чи це правда, що його возять по психіатричних лікарнях, щоб він не поніс покарання. Ми боїмося, бо не знаємо, що в нього в голові. Бо якщо його відпустять, чи він не прийде до нас додому і нічого не зробить, – каже сестра Володимира Гордєєва Тетяна Безпятко.

– Батьки дзвонили нам зразу, його батьки дзвонили. Спочатку спілкувався тато, він сказав: «Це не людина, я не признаю свого сина, тому що так скотину не б’ють, як він побив вашу дитину». Мама його приїжджала, казала: «Ви не думайте, що ми будемо його викупляти», – каже тітка побитого.

Проти Олега Дубіцького, якого підозрюють у нападі, відкрили кримінальне провадження за статтею про нанесення тяжких тілесних ушкоджень, повідомила Марія Юстицька. Максимальне покарання – 8 років в’язниці. Суд заарештував підозрюваного і найближчі два місяці він проведе за гратами СІЗО. 

– Він неправий. Неправильно вчинив. Він випивав після АТО. Як попав в АТО, то прийшов зовсім іншою людиною, – каже жінка.

Читайте також