Чому рівнянам потрібно остерігатися бліх?

Блохи – маленькі комахи- паразити, які, не дивлячись на свій розмір, можуть завдати багато проблем всім, хто проживає в приміщенні ними заселеному, пише Рівненський обласний лабораторний центр.  

Найчастіше переносником цих комах є тварини, які страждають від укусів, однак блохи нападають і на людей.

Як визначити що це блохи? Зверніть увагу на ваші ноги, блохи залишають маленькі сліди укусів, які сильно сверблять.

Для ефективного знищення бліх, необхідно визначити джерело розмноження і шлях потрапляння комах у квартиру.

Ви будете здивовані, наскільки ці крихітні паразити здатні затьмарити життя. Якщо вчасно не скористатися послугами професіоналів і не провести знищення блох, можна забути про комфорт у власному житлі. І така небезпека загрожує не тільки власникам кішок або собак, які можуть стати переносниками блох. Якщо ваша квартира знаходиться на 1 поверсі або ви живете в приватному будинку, комахи можуть перекочувати з підвалу, а на будь-якому іншому поверсі — з квартири сусідів.

Вони будуть стрибати на ноги, кусати всіх членів сім'ї та домашніх вихованців. На жаль, помітити проблему можна тоді, коли паразитів стане досить багато, і ви точно не сплутаєте укуси з комариними. Замовивши дезінсекцію квартири в державній установі «Рівненський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» (контактний телефон (0362) 637-039) ви зможете позбутися від цих неприємних «сусідів» раз і назавжди.

Не рекомендуємо проводити самостійну обробку. Щоб ефективно боротися з блохами, потрібно правильно визначити їх тип, гнізда. Ці комахи так швидко розмножуються, що навіть якщо ви потруїли живих особин, зовсім скоро з личинок вилупляться нові. При використанні отрут з магазину у вас не буде можливості обробити всі важкодоступні місця. Це означає, що навіть рухаючи меблі, залишаючи квартиру з домашніми тваринами, вдихаючи небезпечні хімікати або в черговий раз відмиваючи від них кімнати, ви не отримаєте гарантії позбавлення від шкідників.

Читайте також