Чому треба вигнати Муляренка та Бабата

 Червоний список

За даними «Чесно», Олексій Муляренко не прийшов на жодне засідання транспортної комісії. Це в той час, коли в обласному центрі велике засилля з маршрутками. А закупівля дуобуса (гібрид тролейбуса та автобуса – прим. ред.), взагалі оскандалилась.

Він це пояснює своєю зайнятістю в Рівненській ОДА. Виправдовується, що достеменно знає про всі засідання комісії. Йому цю інформацію приносять помічники. Тому самостійно відмовлятися від свого депутатства не буде.
 

Було б цікаво подивитися, як «губернатор» відреагував би на те, що його хочуть «видворити» з Рівнеради. Адже це стало б для нього великою політичною проблемою. Муляренко робить багато для того, щоб на майбутніх місцевих виборах бути найпотужнішим кандидатом в мери. Зараз його місце секретаря ради обіймає контрольована ним людина - Сергій Паладійчук.

А тим часом, він спокійно керує областю. Завдяки своєму мандату депутата Рівнеради він демонструє рівнянам, що, нібито, представляє їх інтереси. 

Багаторічний депутат від ВО «Батьківщина» Олександр Бабат теж є хорошим кандидатом на відкликання. Адже його постійно переслідують скандали. Деякі з них мають кривавий слід.

Зараз він фігурує у кримінальному провадженні, пов’язаному із смертю на будівництві працівника по вулиці Київській. Це вже друге життя, що обірвалося на будівництвах, які асоціюють з його ім’ям. Перший нещасний випадок був у 2013 році під час «реконструкції» будинку в торгово-офісний центр. Як пише «ВСЕ», у 2010 році він під час виборів офіційно реєстрував продуктові набори. І виграв на окрузі з великим відривом від конкурентів.

Ще один їх брат по нещастюОлег Дзецьковзагалі маловідомий громадськості. Вперше про нього публічно заговорили, коли Олексій Бучинський очолив Рівненську РДА. Тоді він взяв цього однопартійця до себе керувати апаратом райдержадміністрації. Як сам Дзецько розповів «Чесно», робота в нього така, що багато часу проводить за містом. Багато-хто взагалі був здивований, що ця людина стала депутатом. Зазвичай, у виборчих списках партій числяться статисти. Можливо, Дзецько один з таких. Але, що більш імовірно, в пана Олега якась особлива та вагома роль, про яку, щоправда, мало хто знає.

Усі троє з вищеназваних добре підходять для процедури відкликання. Адже замість них є чимало людей, які можуть бути корисними для міста. Але через особливість виборчого законодавства вони не потрапили до Рівнеради. Тому для чого тримати у залі депутатів, для яких мандат є лише іграшкою. Якщо їх виженуть, то за ними ніхто й не заплаче.

Химерна процедура

Координатор «Чесно» у Рівному Віталій Примак публічно перед телекамерами розповів про процедуру відкликання трьох депутатів Рівнеради:

Читайте також