Чому в Рівному відтягується введення електронного квитка?

Фото - Сергій Гемберг

Більше року в Рівному говорять про впровадження у місті електронного квитка в громадському транспорті міста. Чиновники запевняють, електронний квиток введуть, але коли - нині невідомо. Начальник управління транспорту і зв'язку Віталій Миронюк розповідає, що впровадження електронного квитка потребує чималих коштів та може створити проблему для приїжджого населення:

"На сьогодні кілька міст вже по два-три роки займаються його запровадженням. По-перше, потрібно певні кошти для запровадження самої системи - це і програмне забезпечення, і термінали. Міський бюджет не зможе тягнути цю програму, тому пошуки проводяться по інвесторам і деякі наші місцеві банки мають наміри до запровадження. На жаль, жодне місто України повноцінно електронного квитка не запровадило, навіть столиця. Створює купу проблем електронний квиток і для приїжджого населення."

До слова, у жовтні міський голова Рівного Володимир Хомко у Таллінні провів переговори з місцевою компанією про введення системи електроного квитка. Нині естонська компанія має надати свою бізнес-пропозицію.

Читайте також