Чому затягують процес з тендером на реконструкцію "Авангарду" в Рівному?

Фото - Рівне Вечірнє

Антимонопольний комітет скасував тендер на реконструкцію стадіону «Авангард» через звернення підприємства «Луцьккомунбуд». До аукціону було допущено фірми «Фіалка» та «Реноме-Євробуд».

У зверненні луцької фірми йшлося про неправильно оформлені документи, які надіслало «Реноме-Євробуд». Генеральний директор ПрАТ «Реноме» Надія Гладкевич зазначила, що причини є формальними:

«Перша причина – державний банк неправильно оформив гарантії, хоча там вважають, що вони праві. Друга претензія – підтвердження підписання саме тієї форми договору, яка викладена в тендерній документації. Обидві причини є формальними. У цьому тендері ми брали участь лише тому, що це дуже знаковий соціальний об’єкт. Ми будемо далі брати участь у тендері. Є формальні зачіпки і це погано, адже на будь-якому етапі можна зупинити тендер. Інша річ, коли в тендерному запиті немає можливості правильно виставити вимоги.»

Відтак, лише «Фіалка» могла брати участь в аукціоні, тому через відсутність конкуренції тендер було скасовано.

«Хіба не дивно, що саме луцька фірма подала звернення, що «Реноме» не може брати участь у тендері? Скажу, чому наша поведінка така. Якби ми зараз поборолися в антимонопольному, то далі була б подача заяви в суд і не оголосили б тендер. Нас би «повісили на розтяжку» на роки. Я думаю, що така мета й ставилася. Я колись напишу цілу книжку по цих перипетіях зі стадіоном. Оголосимо новий тендер, але ми знову втратили півтора-два місяці,» - повідомив міський голова Рівного Володимир Хомко.

Зазначимо, що конкурс було оголошено 14 серпня. Вартість реконструкції становить 212 мільйонів гривень.

 

Читайте також