Чотири тисячі доларів, які позичив сусіду, рівнянин повертає через суд

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Позичати гроші під «чесне слово» чи розписку: на практиці жоден з варіантів не дає гарантії своєчасного та повного повернення позичених коштів. Проте, коли ж Ви уклали договір позики, у разі не повернення грошей, Ваші інтереси захищатиме цивільне законодавство. Як саме? Про це розповідють фахівці системи БПД Рівненщини.

Позичив сусіду гроші, а той їх не віддав. Така проблема привела пана Олександра до Рівненського місцевого центру із надання БВПД. Чоловік розповів, що на початку року він позичив сусідові 4 тисячі 200 доларів США. Чоловіки уклали договір позики, в якому визначили ще додатково 3% річних та чіткі строки повернення коштів – в найкоротший термін після реалізації земельної ділянки, в іншому випадку – після повернення  з-за кордону позичальника.

Через 2 місяці сусід пана Олександра повернувся з-за кордону і той  направив до боржника вимогу про сплату боргу протягом семи днів від дня її пред`явлення. Однак, сусід кошти не повернув.

Тому, вже у квітні, чоловік вирішив позиватись до суду щодо стягнення заборгованості. За юридичною допомогою він і звернувся до Рівненського місцевого центру з надання БВПД. Допомогти пану Олександру взялась фахівчиня відділу організації надання БВПД та роботи з її надавачами Рівненського місцевого центру з надання БВПД, Юлія Карповець.

Юлія Карповець. Фото - сайт БПД

Юристка місцевого центру підготувала цивільний позов про стягнення заборгованості за договором позики та 3% річних від суми боргу.

Розглянувши та вивчивши усі матеріали справи, суд, в порядку заочного розгляду, дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають до задоволення шляхом виконання договірних зобов`язань та повернення боргу.

Читайте також