Демидівську громаду вчили працювати в умовах децентраліції

У Демидівській громаді продовжується цикл навчальних семінарів для активістів та представників місцевого самоврядування. Участь у навчальній програмі «Робота місцевого самоврядування в умовах децентралізації. Успіхи та виклики у роботі новостворених ОТГ», взяли новообрані депутати, селищний голова та інші активні мешканці.

Фахівці з питань децентралізації Рівненського регіонального відділення АМУ, які працюють в рамках проекту ПУЛЬС, детально розповіли про усі важливі питання, адже законодавство регулярно змінюється. Консультант з правових питань Василь Курилас презентував правову базу, на яку варто звертати увагу у роботі ОТГ. Відповів на проблемні питання учасників зустрічі. Зокрема, цікавились земельними питаннями, а також працевлаштуванням у раду ОТГ та комунальні заклади громади.

Людмила Кушнер, консультант з бюджетних питань, звернула свою увагу на питаннях формування бюджету та видатках громади.

«Демидівська громада вже цей фінансовий рік має особливо контролювати. Потрібно переглянути бюджети усіх сільських рад, які увійшли у громаду. Потрібно визначити чи не має заборгованостей, а при перевиконанні – потрібно переглянути бюджет. У 2018 році варто зосередити свою увагу на усіх статтях. Для Демидівської громади прийняття бюджету буде складним, адже його потрібно прийняти до 25 грудня. Усі субвенції – освітня, медична та соціальна для Демидівської громади розраховані. Формула розрахунку освітньої субвенції, порівняно з попередніми роками - змінилася. Суми менші, але не лише у громадах, а скрізь - у всіх школах» - наголосила Людмила Кушнер.

Захід організувала ГО «Сприяння розвитку села» в рамках проекту «Зміцнення громади через активізацію її жителів» за фінансової підримки управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської ОДА.

За матеріалами Офісу реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ 

Читайте також