Депутат облради розкритикував роботу Рівненського аеропорту

Фото - відкриті джерела

Сьогодні в Фейсбуці екс-голова Рівненської обласної ради Микола Драганчук поділився роздумами щодо Рівненського аеропорту, який занепадає. 

Пост із гучним заголовком - "РІВНЕНСЬКИЙ АЕРОПОРТ ЧЕКАЄ НА СВОГО ВОЛОШИНА?".

Тут депутат Рівнеоблради додає фото аеропорту та ділиться власними роздумами щодо винних у тому, чому не розвивається установа.

Далі - текст повідомлення:

"РІВНЕНСЬКИЙ АЕРОПОРТ ЧЕКАЄ НА СВОГО ВОЛОШИНА?

Його не зламали російські окупанти. Його зламала українська корупція. 
Я про Владислава Волошина, учасника АТО, в.о. керівника Миколаївського аеропорту, який днями вкоротив собі віку. Схоже, цей мужній 29-річний хлопець не витримав натиску нинішньої гнилої чиновницької системи, що намагалася втягнути його в корупційні схеми. Сьогодні в пресі ім’я загиблого пов’язують з тиском голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка, тендерами та перевіркою НАБУ реконструкції аеропорту.

Реконструкція аеропорту триває і в Рівному. А на тендери через управління капітального будівництва має прямий вплив голова облдержадміністрації Олексій Муляренко. Проте мільйони бюджетних коштів витрачаються, а проблем у летовища не меншає. 

Так, торішня реконструкція даху завершилася фіаско. Покрівля, відремонтована ТОВ «Екотехмаркет», як протікала, так і протікає. Хоча виконавець, начебто, дав 10 років гарантії. Втім, ліквідовувати недоліки не поспішає. Тож стіни відсиріли, стеля сиплеться, у світильники затекла вода, лінолеум піднімається, а дороговартісний(більше мільйона гривень) інтроскоп - пристрій для сканування багажу - псується від вологи. Його рятують, закутавши в целофан.

Злітно-посадкова смуга (руліжка), на розширення якої витратили майже 4 мільйони гривень, уся в тріщинах і, вочевидь, посиплеться ще більше, як тільки зійде сніг. А в повітря торік з Рівненського аеропорту піднялося лише 80 літаків. Цьогоріч –20. Тому й не дивно, що заборгованість із заробітної платні – майже 3 місяці. Бо ж аеропорт збитковий. 

Кажуть, днями туроператор Join Up збирається укласти угоду з нашим летовищем про відправку пасажирів у Туреччину. Але цей намір може стати мильною бульбашкою через погану якість злітної смуги.

Тож проблем у Рівненського аеропорту накопичилося чимало. Відповідальність же за це лежить на облдержадміністрації, яка розпоряджається коштами і проводить тендерні торги. Втім, місцева влада може перекласти її на плечі нинішнього керівництва Рівненського аеропорту. Як зробили це в Миколаєві.
 
Прикро усвідомлювати, що корупція у владі знищує нашу державу і ламає людей гірше, аніж війна на сході. Бо ж Владислав Волошин зумів катапультуватися зі збитого літака і покаліченим вийти з окупованої території. Але не зміг витримати гніту української корупції".

Читайте також