Депутат Рівнеради звинувачує Укрзалізницю у безвідповідальності через аварійні мости (ФОТО)

Депутат Рівненської міської ради Любов Романюк на своїй сторінці у Фейсбук розповіла про небезпечний стан залізничних мостів у Рівному. Йдеться про мости на вулицях Кн.Володимира і Млинівській.

Депутатка зазначає, що за їх стан персональну відповідальність несе Регіональна філія Львівської залізниці. Втім, вони абсолютно нічого не роблять.

За словами Любові Романюк, на сьогодні міст на вул.Кн.Володимира знаходиться у вкрай небезпечному технічному стані, який загрожує наземному транспорту та потягам. А пішохідна зона на мості на вулиці Млинівській має ознаки настільки сильного просідання, що загрожує життю пішоходів. А під час дощів там взагалі відбувається скупчення води, що ще більше сприяє руйнації. 

"У разі розходження дефектних швів (міст на Кн.Володимира) станеться катастрофа. Оскільки там протягом дня спостерігається скупчення автомобілів різного тоннажу, навантаження на критичні точки посилилося, а отже кожен водій і пасажир потягу або автомобільного транспорту наражає своє життя на небезпеку.", - пише депутатка.

Зазначимо, що обидва мости слугують у Рівному об'їзною дорогою міжнародного транспортного сполучення "Київ-Чоп". Відтак, нею щодня проїжджає близько півтисячі одних лише великогабаритних вантажних автомобілів. 

"І один, і другий мости просто проваляться з усім, що буде на них, на всіх, хто буде знизу. Хто несе відповідальність за це? З відповідей на неодноразові звернення на адресу керівництва філії Львівської залізниці, мене ставили до відома, що гроші на утримання мостів виділяли і витрачали щороку. Але реальність надто очевидна. Тому я вирішила востаннє звернутися до в.о. директора Регіональної філії Львівська залізниця Заньківа Зиновія Зиновійовича із тим, аби він негайно створив комісію із обстеження мостів та провів їх ремонт. У разі небажання залізниці надалі утримувати мости, пропоную передати їх на баланс міста для того, аби утримувати їх у належному стані. До речі, із подібною пропозицією, але щодо всієї України, я уже зверталася до профільного Підкомітету ВРУ.", - додала Любов РОМАНЮК.

Жінка каже, що у разі, якщо керівництво філії відмовиться від пропозиції і не зреагує негайно - вона скерує своє звернення до правоохоронних органів.

"Невже має хтось загинути, для того, щоб нарешті за стільки років ситуація зрушила з місця? Місто готове забрати мости собі на обслуговування - приведіть їх до належного стану і передайте!", - обурюється міська обраниця.

Читайте також