Депутати облради просять митрополитів УПЦ МП на Рівненщині Варфоломія та Анатолія взяти участь в об`єднавчому Соборі

На сесії обласної ради депутати проголосували за звернення до керуючого Сарненською єпархією УПЦ МП, митрополита Сарненського та Поліського Анатолія і керуючого Рівненською єпархією УПЦ МП, митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія щодо участі в об'єднавчому Соборі по створенню Помісної Православної Церкви в Україні. Підтримали 54 обранці.

Звернення:

Ми, депутати Рівненської обласної ради, усвідомлюючи всю відповідальність перед громадою Рівненської області, нашими дітьми та внуками, а також перед світлою пам’яттю наших славних предків, що віддали своє життя за віру в Бога та волю України, замордованих голодом, розстріляних та винищених у війнах, перед ненародженими цілими поколіннями українців, перед черговим викликом – необхідності захисту нашої Держави України від посягань споконвічного ворога Росії просимо Вас:

Взяти участь в об’єднавчому Соборі зі створення Помісної Православної Церкви в Україні, століттями омріяної та дарованої Богом.

Ваше Високопреосвященство, згадайте 13 листопада 2014 року, коли Ви не злякавшись ФСБістських довгих рук підписали Меморандум про створення єдиної Автокефальної Помісної Православної церкви в Україні та визнання Росії агресором.

Це була подія, що має своє продовження сьогодні. Не протиставляйте себе Богу, Вселенському патріархату та Україні. Не станьте прихильниками РПЦ, що несе кров та смерть в Україну на штиках Російської армії.

Відновимо історичну справедливість.

З вірою в Бога та з любов’ю до України будьте прикладом для своїх вірян!

Читайте також