Депутати Рівненщини вимагають не нехтувати пільгами учасників АТО

За звернення Рівненської обласної ради до Рівненської обласної державної адміністрації, управління Державної служби України з безпеки на транспорті в Рівненській області та автомобільних перевізників, які здійснюють пасажирські перевезення на обласних автобусних маршрутах загального користування щодо забезпечення виконання вимог чинного законодавства України в частині реалізації пільг учасників АТО сьогодні проголосували депутати ради. 

Нерідко трапляється, що приватні перевізники та водії громадського транспорту (наприклад, водіями маршрутних таксі), які під різними надуманими приводами категорично відмовляються здійснювати пільгове перевезення пасажирів по посвідченню учасника бойових дій.

Так, стаття 12 Закону України «Про транспорт» зобов’язує транспортні підприємства забезпечувати права на пільги громадян щодо користування транспортом. Відповідно до статті 37 Закону України «Про автомобільний транспорт» пільгові перевезення пасажирів, які відповідно до законодавства користуються такими правами, забезпечують автомобільні перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування. Автомобільному перевізнику, який здійснює перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, забороняється відмовлятися від пільгового перевезення, крім випадків, передбачених законом.

 

Читайте також