Депутати вирішили, що робити з Народним домом у Рівному

на фото - Народний дім

Сьогодні на сесії міської ради вирішують долю Народного дому у Рівному. 

Після перевірки приміщення, було зроблено низку висновків:

- Приміщення Народного дому потребує термінової реконструкції даху (капітального ремонту) та заміни інженерних мереж, оскільки стан енергоживлення та теплового забезпечення повністю розбалансовані і можуть призвести до наслідків, що спричинять повну руйнацію будівлі. Реконструкцію потрібно здійснити найближчим часом. Якщо вона на буде проведена, то це загрожує стану споруди та її функціональній відповідності.

- З моменту прийняття цього рішення ввести мораторій управлінню комунальною власністю на укладання нових договорів оренди, за виключенням тих договорів оренди, термін дії яких буде закінчуватися до кінця березня 2019 року.

- Рекомендувати виділити необхідну кількість коштів для відповідної спеціалізованої організації, яка могла б провести обстеження стану даху, фундаментів та інженерних мереж з метою підготовки проекту реконструкції (капітального ремонту) будівлі Народного дому.

- На підставі висновків спеціалізованої організації рекомендувати управлінню комунальною власністю передбачити виділення коштів для виконання проектних робіт по реконструкції (капітальному ремонту) Народного дому. Рекомендувати в бюджеті на 2019 рік закласти необхідну суму коштів для проведення реконструкції (капітального ремонту) Народного дому та приведення його в належний експлуатаційний стан.

- Після завершення реконструкції (капітального ремонту) Народного дому рекомендувати управлінню комунальною власністю провести відкритий конкурс з відбору організації, установи, яка буде здійснювати управління Народним домом з метою забезпечення утримання споруди в належному естетичному та інженерно-технічному стані.

Також на засіданні бюджетної комісії вирішили оголосити конкурс для ідей реконструкції Народного дому, у якому зможуть взяти участь усі рівняни. 

До 1 листопада планують розробити нову концепцію Народного дому та його цільового використання. До цього часу нікого не виселятимуть. Це питання підтримали 37 депутатів. 

Читайте також