Депутатка Рівнеради просить ввести мораторій на будівництво біля Басового Кута

Фото - відкриті джерела

Депутатка Рівненської міської ради Любов Романюк зареєструвала петицію на сайті міської ради, де просить ввести мораторій на будівництво нових та реконструкцію існуючих будівель і споруд навколо озера Басів Кут. 

"Всі ми бачимо, як в прибережній зоні Басового Кута під видом спортивно-оздоровчих комплексів будуються житлові високоповерхові будинки. 

Якщо схеми будівництва набудуть системного характеру, це призведе до безповоротних екологічних та культурних наслідків для озера, зеленої зони навколо озера та нашого міста в цілому. Адже будівництво ведеться навіть попри існуючий детальний план забудови, який не передбачає висоток, та проблеми із каналізував ням зазначених районів. 

Тому вже зараз ми маємо спробувати урегулювати проблему в межах існуючогозаконодавства - ввести мораторій.

Практика запровадження мораторію на будівництво навколо міського озера вже існує в Україні та з цього року працює у Івано-Франківську. Рішенням Івано-Франківської міської ради від 15.02.2018р. №06-18 було вирішено запровадити мораторій на розміщення і проектування нових будівель і споруд", - йдеться в петиції.

Любов Романюк пропонує до затвердження змін до генерального плану міста запровадити мораторій на розміщення і проектування нових (не розпочатих будівництвом на момент ухвалення даного рішення) будівель і споруд; реконструкцію з розширенням і надбудовою існуючих будівель і споруд на земельних ділянках біля міського озера Басів Кут.

Якщо петиція набере достатню кількість голосів, міський голова Володимир Хомко надасть письмову відповідь. 

Читайте також