ДФС перевіряє платників податків Рівненщини

Понад 15 мільйонів гривень надходжень до бюджету – такий результат роботи податкового аудиту

Головний принцип контрольно-перевірочної роботи підрозділів аудиту ДФС, в т. ч. і управління аудиту ГУ ДФС у Рівненській області - це вибірковість контролю на основі оцінки ризиків у діяльності платника, що відповідає провідній міжнародній практиці.

Для забезпечення відкритості у діяльності фіскальної служби та упередження корупційних ризиків план-графік документальних планових перевірок платників податків на 2018 рік було розміщено 22 грудня 2017 року на офіційному веб - порталі ДФС.

Відбір до плану - графіка планових документальних перевірок ризикових платників здійснюється автоматично засобами ІТС «Податковий блок».

У 100% запланованих до перевірок платників податків - юридичних осіб документально та проведеними донарахуваннями підтверджено ризики несплати податків, за наявності яких зазначених СГ включено до плану - графіка планових документальних перевірок, що свідчить про якість відбору ризикових платників.

За 4 місяці 2018р. 85% із проведених позапланових документальних перевірок проводились з причин, які не залежать від ДФС: за зверненнями платників податків, за повідомленнями банків про порушення термінів розрахунків у сфері ЗЕД та за рішеннями суду (слідчого судді).

В цілому за результатами проведених документальних перевірок управлінням аудиту за із донарахованих сум за січень-квітень 2018 р. до бюджету надійшло 15,6 млн. грн. що  на 8,7 млн. грн. більше, ніж за відповідний період 2017 року.

За інформацією ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також