Дискотеки, вокзали та кафе: на Рівненщині борються з порушниками карантину

Фото - ілюстративне

З 8 січня на Рівненщині почали проводити посилені перевірки закладів та громадських місць у зв’язку із запровадженням локдауну. За останні три дні поліцейські склали більше 40 протоколів на порушників карантину.

За словами заступника начальника Рівненського районного відділення поліції Івана Теліги, порушення фіксували різні – відсутність у людей масок, робота закладів відпочинку, а також відсутність маркувань про дистанцію у кафе та магазинах.

– Проводились дискотеки, масові заходи. Їхня робота мала була бути припинена, але вони на це не зважали – продовжували свою діяльність. Нами були зафіксовані дані правопорушення, зібрані всі матеріали, які були скеровані до Рівненського міського суду, – повідомили у поліції.

Правоохоронці почали активніше складати протоколи за перебування громадян без масок, або неправильне носіння масок у громадських місцях. Найбільше таких порушників виявили на залізничному вокзалі, а також на автостанціях. Крім цього, склали протоколи на продавців у магазинах, які не охоче одягали захисні маски. Виявити порушників допомогла фото та відео фіксація.

– Такі рейди зараз проводять щоденно і так буде до закінчення локдауну. У вечірній час групи працюють у посиленому варіанті – будуть додаватися ще групи. Є такі заклади, які за три дні здійснили три порушення, є такі випадки, коли ми не могли потрапити у сам заклад. На наступний день приходили і припиняли їх роботу, – розповів Іван Теліга.

У поліції повідомили, що у храмах області ситуація контрольована і порушень карантину виявлено не було. Так само спокійно, без масових гулянь, пройшли святкування Нового року та Різдва.

Читайте також