Діти та дорослі з інвалідністю тепер можуть безкоштовно плавати в басейні (ФОТО, ВІДЕО)

Президент Баскетбольного клубу “Рівне” Сергій Ліщук разом із гравцями команди долучився до становлення унікальної реабілітаційної програми для дітей-інвалідів, яку започаткував Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука.

Три рази на тиждень у басейні «Авангард», який розташований на вулиці Чорновола, 82, відтепер проводяться безкоштовні заняття для дітей та дорослих з інвалідністю. Займатимуться з охочими майбутні реабілітологи та вчителі фізкультури з Міжнародного економіко-гуманітарного університету в рамках волонтерської роботи. З дітьми з особливими потребами майбутні реабілітологи спершу займаються у басейні, а потім і в масажному кабінеті.

Заняття відбуваються у вівторок, середу та четвер з 12 до 14 години. Запис на заняття – за попередньою співбесідою. Дорослим потрібно мати довідку від дерматолога, дітям – від педіатра або терапевта і дерматолога. За детальною інформацією можна звертатись: тел. 093 747 28 28.

Сергій Ліщук в допомогу ініціаторам проекту подарував два сучасні масажні столи, а гравці чоловічої команди Баскетбольного клубу “Рівне” безпосередньо провели час з дітьми у басейні.

“Участь у соціальних проектах та допомога тим, хто цього найбільше потребує, особливо дітям – це один з важливих напрямків роботи спортивних клубів у Європі”, – каже Президент Баскетбольного клубу “Рівне” Сергій Ліщук.

В цьому він переконався провівши в якості гравця багато років в іспанській “Валенсії”. Там участь в подібних заходах є регулярною, ділиться спогадами баскетболіст. Цей свій європейський досвід Сергій Ліщук планує запровадити не лише в Баскетбольному клубі “Рівне”, але й показати приклад іншим, на скільки такі речі важливі та необхідні. Каже, що немає нічого кращого, коли ти усвідомлюєш, що просто зробив безкорисливу добру справу, а вдячність та посмішки дітей, яким допоміг надихають не зупинятися на досягнутому, а продовжувати йти вперед та вгору.

Більше про те, що відбувалося у басейні, і як гравці Баскетбольного клубу “Рівне” допомагали дітям дивіться у відео нижче:

 

Читайте також