До Дня святого Валентина: 10 книжок для рівнянок про чоловіків і кохання

Тема взаємин між чоловіком і жінкою - одна із найбільш наболілих. А особливо про це актуально говорити сьогодні - у День святого Валентина.

Все менше і менше жінок ладні терпіти «незручні» стосунки. Однак, кожна вибирає свій шлях вирішення проблеми: хтось шукає нову любов, а хтось намагається повернути згаслі почуття.

Команда "РівнеМедіа" підібрала для вас перелік книг, які допоможуть розібратися в чоловічій психології, досягти успіху в коханні, відчути себе справжньою жінкою та, головне, стати щасливою і коханою. Автори цих книг точно знають, як повернути в родину гармонію, а собі - впевненість у партнері. Перевірено на мільйонах читачок!

1. "Чоловіки з Марса, жінки з Венери. Нова версія для сучасного світу. Уміння, навички, прийоми для щасливих стосунків", Джон Грей

«Зараз життя зовсім інше», - цю фразу ми чуємо все частіше та частіше. Світ дійсно змінюється, разом з ним - люди, погляди, стосунки... З моменту написання психологічного бестселера про «Марс і Венеру» пройшло більше 20-ти років. Цілком закономірно, що описані в книжці речі стали неактуальними, а поради перестали працювати. Розуміючи це, автор книги допрацював свій бестселер та видав нову версію. Новий, сучасний варіант «рецептів для щасливих стосунків» однозначно повинен бути у вашій домашній бібліотеці!

2. "Правила розумної дружини. Ти або права, або заміжня", Еллен Фейн, Шеррі Шнейдер

Самі автори називають цю книгу настільним посібником для заміжніх жінок, які мріють зробити свій шлюб міцнішим, щасливішим і кращим. Як зберегти ту тонку грань між самореалізацією, побутом і любов'ю? Як поєднати роль господині, друга і коханки, а ще й при цьому зробити кар'єру та випробувати свої можливості за межами сім'ї? «Правила розумної дружини» вам в цьому допоможуть! Хороші сімейні відносини самі по собі не приходять, це довга і копітка праця. Але, на щастя, на цій роботі ви самі собі начальник: можете встановлювати свої правила, маєте особисту зацікавленість в результаті, ну і «дивіденди» повністю забираєте собі.

3. "Діяти як жінка, думати як чоловік. Чому чоловіки люблять, але не одружуються, та інші секрети сильної статі", Стів Харві

У чому секрет цієї книги? У тому, що її написав чоловік. Через це автор розуміє, що відбувається в голові чоловіка в ті чи інші моменти. І всі ці секрети він відверто розповідає жінкам. Ця книжка є прекрасною можливістю зрозуміти хід думок коханого, та й в принципі будь-якого представника протилежної статі. Тим паче, інформація подана легко і з гумором, а це у Стіва Харві - колишнього коміка - в крові!

4. "Ви нічого не знаєте про чоловіків", Стів Харві

Ця книга - своєрідне продовження попереднього видання з соціальної психології, за підсумками якого її автор - американський телеведучий, актор - був визнаний «експертом зі стосунків». У цій книзі він продовжує чесно і по-чоловічому відповідати на найпопулярніші питання жінок. Наприклад, чого чекати від чоловіка в 20 (30, 40, 50 ...) років? Як вивести його на чисту воду, якщо він не говорить всієї правди? Як зробити так, щоб він зважився на пропозицію руки і серця? А ще тут цілий список цінних порад для жінок про те, як «досягти успіху» на кухні, в ліжку і в сімейному бюджеті!

5. "Любов. Секрети розморожування", Марина Коміссарова

Незважаючи на назву, книга в першу чергу розкриває питання самоаналізу, пошуку внутрішнього стрижня і роботи над собою. Автор книги - психолог з 20-річним стажем роботи, популярний блогер. Власне, книга є зібранням статей Марини з блогу, тільки тут вони чітко структуровані, розібрані по темам і подані в правильній послідовності. Якщо ви ще не знаєте, що таке псіхоалхімія, маєте проблеми з самооцінкою або шукаєте гармонію з навколишнім світом, «секрети розморожування» точно стануть відправною точкою на вашому шляху до змін.

6. "Француженки не сплять на самоті", Джеймі Кет Каллан

Жінки - істоти складні. Вони самі заганяють себе в вузькі рамки: якого чоловіка вибрати, на якому за рахунком побаченні допустити інтим, у скільки років вийти заміж і так далі. Жіноча самооцінка безпосередньо залежить від особистого життя - наявності або відсутності відносин, їхньої якості та задоволеності партнером. І якщо щось іде не за планом, жінка кидається «рятувати ситуацію», вишукуючи поради в журналах, інтернеті та з інших джерел. А там що тільки не радять! «Будь сильною» - і відразу ж «прояви м'якість», «дай йому зрозуміти» - і паралельно «не дозволяй йому зайвого» ... Як тут не заплутаєшся? А француженки точно знають, як себе поводити, щоб здобути чоловіка, і при цьому не змінювати звичний спосіб життя, нічим не жертвувати. Вони так живуть завжди - в «повній бойовій готовності» і з відчуттям того, що будь-який чоловік, якого вони тільки забажають, буде належати їм!

7. "Еліксир кохання", Лариса Ренар

Таємничий роман-рецепт щастя і здійснення бажань підкорив серця мільйонів жінок. Автор твору - психолог, біолог, коуч, автор семи бестселерів про жіночу силу та енергію. Вона точно знає, як знайти себе в цьому величезному світі, розкрити силу своєї душі і створити індивідуальний «еліксир», основними інгредієнтами якого є знання про закони відносин, таємниці почуттів і секрети пристрасті. Всі ми на шляху до любові відчуваємо сумніви. Але варто лише відкинути умовності, отримати деякі важливі знання, а від непотрібних звичок, навпаки, відмовитися, і ваш рецепт готовий! Використовуйте і будьте щасливі!

8. "Чарівність жіночності", Хелен Анделін

Якою є ідеальна жінка з точки зору чоловіка? Як навчитися цінувати чоловіка і захоплюватися ним? Як правильно поводитися з чоловічою гордістю? Як повернути колишню пристрасть у відносини? Як уникнути помилкових шаблонів, удосконалюючи свою зовнішність і манери? У жінок щодня виникають десятки, а то і сотні питань, пошук відповідей на які життєво важливий. Цей практичний посібник охоплює їх усі, і навіть більше. Автор книги докладно відповідає на кожне запитання, а також озвучує вісім головних правил для правильних взаємин, правильне поняття жіночності в інтимній сфері, важливі поради для жінок, що працюють, і не тільки. Книга, написана більше 50 років тому, залишається неймовірно актуальною і сьогодні. Більш того, з кожним роком, у міру розвитку емансипації жінок, вона все більше стає тим самим «витоком», до якого жінки мають повертатися в пошуку своєї істинної природи і призначення.

9. "П'ять мов любові. Актуально для всіх, а не тільки подружніх пар", Гері Чепмен

Автор книги впевнений, що, навіть якщо ви розлучені, або пережили смерть чоловіка, або взагалі ніколи не вступали в шлюб, ваша потреба в любові нікуди не зникає. C іншого боку, найбільший успіх в житті приходить до тих, хто дарує любов іншим. Ця книга допоможе вам навчитися приймати і віддавати любов. "Я здивований кількістю "несімейних" людей, які діляться зі мною досвідом як взаємного, так і нерозділеного кохання, - коментує свою працю Гері. - Завдяки їхнім розповідями ця книга – не абстрактна теорія, а реальне життя, прожите разом з ними". Видання складається з 14 глав, в яких викладені ті самі 5 мов, а також описані методи, які допоможуть правильно вибрати мову, що підходить саме вам, і, звісно, розпізнавати її в інших. А ще ви дізнаєтеся, як висловлювати любов, краще розуміти своїх батьків, дітей і майбутніх супутників життя, створювати благополуччя в родині, проявляти симпатію до сусідів, однокласників і співробітників. Любов сприяє успіху в усіх сферах життя. І якщо ви це розумієте, ця книга стане вашим вірним помічником.

10. "Мудрість жінки", Луїза Л. Хей

Американка Луїза Хей відома як автор цілої серії книг-мотиваторів, а також як засновник фонду самозцілення. У своєму житті вона зіткнулася з безліччю важких випробувань і болю, перемогла серйозну хворобу, пережила приниження і бідність. Але Луїза знайшла в собі сили піднятися з самого дна, навчилася любити себе, і тепер вчить цьому інших жінок. У своїй практиці вона використовує зцілючі афірмації, а також пропонує одинадцять порад для самозцілення, які допомагають прийняти себе, зайняти гідне місце в житті і тим самим змінити його на краще!

Читайте також