До голови Рівненської РДА щодо хабаря в поліції питань немає

Фото - ЧаРівне

У вівторок, 23 жовтня, у Рівному під час одержання неправомірної вигоди "впіймали" першого заступника Рівненської районної адміністрації Ігоря Грубого. Працівники прокуратури та управління захисту економіки поліції Рівненщини провели спецоперацію по затриманню чиновника в момент отримання вже другої частини хабаря у розмірі 5 тисяч доларів. Загалом же сума хабаря становила 10 тисяч доларів.

До слова, вчора, 24 жовтня, заступнику голови РДА оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ст. 368 ККУ. А сьогодні у суді йому обрали міру запобіжного заходу - 60 діб тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 281 тис. 920 грн. Сам Ігор Грубий факт отримання ним хабаря не визнає.

Ігор Грубий під вартою. Фото - Рівне вечірнє

Нагадаємо, що Ігор Грубий вимагав 10 тисяч доларів у приватного підприємця за погодження проектної документації щодо забудови земельної ділянки. На посаді першого заступника Рівненської РДА він пропрацював 2,5 роки.

Сьогодні ж в громадськості ведеться багато розмов, чи знав про цей хабар голова Рівненської РДА Володимир Пилипчук і чи може він бути також причетним до цього.

Сам Володимир Пилипчук каже, що про хабар не знав, а про саму подію затримання його заступника знає стільки ж, скільки і усі:

- Я знаю про цю подію не більше за вас. Ведуться слідчі дії, і за коментарями варто звертатися в правоохоронні органи. Я переконаний, що буде проведене детальне розслідування і на його основі будуть прийняті відповідні рішення.

Володимир Пилипчук

Журналісти порталу «РівнеМедіа» звернулися за коментарем в управління захисту економіки Рівненської області з метою з’ясувати, що каже слідство щодо ймовірної причетності Володимира Пилипчука до цієї події. Там кажуть, що наразі ще ведуться слідчі дії, проте до голови РДА у них немає жодних запитань.

- Зараз триває розслідування. Є таємниця слідства. Єдине, що можу сказати, що до Володимира Пилипчука немає жодних запитань. Вже були допитані деякі працівники райдержадміністрації, проте голову РДА на допит ніхто не викликав – ні як підозрюваного, ні навіть як свідка, - повідомив заступник начальника УЗЕ ДЗЕ ГУНП у Рівненській області Андрій Сліпченко.

Читайте також