До Рівного з`їхалися педагоги з усієї України (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

На Рівненщині розпочав роботу «Педагогічний стартап – 2018».

З усієї країни у Рівне з’їхалися представники інститутів післядипломної педагогічної освіти, які координують в своїх областях конкурс «Учитель року».

Протягом двох днів, 13-14 вересня, тут працюватиме всеукраїнська Школа педагогічної майстерності. Ініціатором заходу є Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти».

Програма семінару передбачає теоретичний та практичний модулі, присвяченіпідтримці творчих учителів, мотивації до професійного зростання, підготовці вчителя - носія ідей «Нової української школи».

Учасників «Педагогічного стартапу» привітала заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко:

«На Рівненщині конкурс «Учитель року» почав проводитися ще до того часу, коли він став всеукраїнським. Спочатку на рівні міста Рівне, а потім і області. І коли був започаткований Всеукраїнський конкурс, то у 1996 році наша область мала два абсолютних переможці. З того часу у нас була започаткована система суспільної поваги, підняття авторитету та матеріального стимулювання вчителів. Наприклад, цьогоріч переможці обласного конкурсу отримали близько по 10 тисяч гривень. Окрім цього, в багатьох районах є своя система стимулювання, де крім премій виділяються кошти на облаштування кабінетів вчителів-переможців, що передбачено окремою програмою», - зазначила посадовиця.

Водночас, Світлана Богатирчук-Кривко зауважила, що на Рівненщині багато уваги приділяється запровадженню «Нової української школи». Вперше за багато років чималі кошти виділяються не лише на матеріально-технічне забезпечення, а й на підготовку кадрів.

Нагадаємо, цьогоріч Рівненщина отримала від держави 57 мільйонів гривень. З них 40 мільйонів спрямували на закупівлю обладнання, парт, стільців, дидактичних матеріалів та комп’ютерного забезпечення. А 17 мільйонів пішло на перепідготовку педагогічних працівників.

Разом з тим, відзначила Світлана Богатирчук-Кривко, існує кадрова диспропорція, десь не вистачає вчителів, а десь ринок перенасичений:

«У нас після аналізу вступної кампанії визначили, що на педагогічні спеціальності вступають випускники шкіл з найнижчим балом ЗНО. І це великий ризик, адже кадри старіють, а ті хто закінчує ВУЗи, не завжди хочуть йти працювати у школу».

Під час семінару освітяни ознайомилися з оновленим форматом проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019». А завершився перший день роботи методичною платформою «Шукаємо творчого вчителя».

Завтра учасники Школи педагогічної майстерності продовжать роботу у Рівненській гуманітарній гімназії, де учителі–лауреати всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2018» з Рівненщини проведуть майстер-класи в своїх методичних майстернях.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також