До уваги рівнян: податок на майно та доходи потрібно сплатити до 1 серпня

фото ілюстративне

Подали декларацію про майновий стан та доходи,  податок сплатіть до 1 серпня.

ГУ ДФС у Рівненській області нагадує фізичним особам які подали декларації про майновий стан та доходи, що  відповідно до п.179.7 ст.179 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI  фізична особа зобов’язана самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею податковій декларації про майновий стан та доходи.

За несплату узгодженої суми грошового зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб за наслідками поданої річної декларації про майновий стан і доходи у строк до 1 серпня року, що настає за звітним, платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

  • при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 10 %. погашеної суми податкового боргу;
  • при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, - у розмірі 20 % погашеної суми податкового боргу.

Крім того, після спливу 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати податкового зобов’язання нараховується пеня.

За інформацією ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також