До відома фізичних осіб – власників сільськогосподарської техніки Рівненщини!

Фото - ЯР-СТЕП

ГУ  ДФС у Рівненській  області, звертає увагу громадян, які мають у власному користуванні техніку, та надають послуги у вигляді обробки землі іншим особам. Якщо громадянин, який надає послуги з обробки землі, не є фізичною особою – підприємцем, він зобов’язаний подати декларацію про майновий стан і доходи та включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу.

Доходи від обробки землі оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків та військовим збором – 1,5 відсотка.

Відповідно до п.п. 49.18.4 Податкового кодексу України, податкова декларація про майновий стан і доходи подається за календарний рік для платників податку на доходи фізичних осіб – до 1 травня року, що настає за звітним, крім випадків, передбачених розд. IV ПКУ. фізична особа зобов’язана самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею податковій декларації про майновий стан та доходи, згідно з п.179.7 ст.179 ПКУ.

Звертаємо увагу, що з травня 2019 року в  регіоні проводиться операція «Урожай» впродовж якої органами фіскальної служби Рівненські області в установленому порядку будуть проведені комплексні контрольні заходи з виплати реальної заробітної плати працівникам, зайнятим у сільському господарстві, на всіх етапах виробництва, зокрема на етапі посівної кампанії, обробки та збирання урожаю, реалізації сільськогосподарської продукції тощо.

ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також