"До відповідальності вже притягувалися": у поліції розповіли деталі нічної погоні поблизу Рівного

Близько третьої ночі сьогодні, 15 квітня, патрульні переслідували автомобіль "БМВ", який створював аварійні ситуації. Автомобіль на іноземній реєстрації було помічено поблизу Олександрії. Після вимоги патрульних зупинитися, водій "БМВ" збільшив швидкість та поїхав у напрямку Рівного. Відомо, що в автівці також знаходився пасажир.

Поблизу Малого Житина "БМВ" двічі протаранив службовий "Toyota Prius". Під час розвороту втікачі виїхали на зустрічну смугу та зіткнулися з "Mitsubishi Outlander", яким керували патрульні. 

"Працівниками було неодноразово повідомлено, що буде застосована зброя в подальшому, якщо буде атомобіль рухатися, але автомобіль все ж почав рухатися. Працівники здійснили 7 пострілів по колесах, 3 колеса було пробито. Пасажир на той час був нерухомий, без свідомості, через необдумані дії водія, який вже позбавлений права керування за керування транспортним засобом у стані сп'яніння. Після цього даних осіб було затримано, надано медичну допомогу пасажиру і патрульним, які також потерпіли", - розповів начальник управління патрульної поліції Рівненської області Сергій Мерчук.

За попередньої інформацією, у патрульних, які керували "Mitsubishi Outlander", діагностували закриті черепно-мозкові травми та забої колін.

В автомобілі "БМВ" було знайдено перероблений стартовий пістолет під травматичну зброю без відповідних документів та набої.

"На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Було вилучено пістолет - вогнепальну зброю з ознаками переробки, вона буде направлена на експертизу. Також відкрите кримінальне провадження за фактом опору щодо працівника правоохоронного органу. Водій транспортного засобу затриманий в порядку статті 208 КК України. Також вирішується питання щодо оголошення підозри та направлення матеріалів в суд для обрання міри запобіжного заходу", - зазначив керівник відділу комунікації поліції Рівненської області Антон Крук.

Також повідомляється про те, що на місце події одразу прибув чоловік, який представився адвокатом водія. Кермувальник під час водіння був у станні алкогольного сп'яніння. Алкотестер показав 1,62 проміле, що в 10 разів перевищує допустиму норму.

Відомо, що у "БМВ" знаходилися жителі села Витковичі Березнівського району. Обоє чоловіків 1986 року народження. Як повідомили у поліції, водій та пасажир "БМВ" вже притягувалися до адміністративної відповідальності за керування у стані алкогольного сп'яніння.

 

Читайте також