Достукались: міська влада, продавці та активісти знайшли компроміс щодо ситуації біля продуктового ринку Рівного

Заборона роботи ярмарку біля Центрального ринку в Рівному обурила і продавців, і рівнян, і активістів. Частина містян і представники громадської організації «Рівне Разом» виступали на захист торговців, яких позбавили можливості реалізовувати товари та забезпечувати свої сім’ї. Інша частина за те, аби прибрати торгівлю із вулиць міста.

Аби міська влада почула активістів і підприємців і врешті запропонувала альтернативне рішення, яке влаштує усі сторони, ГО «Рівне Разом» зареєструвала петицію. Адже більше 400 людей не мають змоги продавати товари. Керівництво міста вже відреагувало і сьогодні відбулась зустріч мера Володимира Хомка із продавцями, активістами і головою організації «Рівне Разом» Віктором Шакирзяном. Головним завданням було віднайти компроміс і повернути людям роботу та можливість заробляти на прожиття.

У результаті перемовин, міський голова пообіцяв відновити торгівлю навколо центрального ринку до лютого 2021 року, як і було передбачено розпорядженням №12 від 21 лютого 2020 року. Торговці ж пообіцяли, що за цих півроку оберуть собі нові місця для торгівлі із тих варіантів, які будуть запропоновані міськими чиновниками.

Такі рішення вчергове доводять, що лише об’єднавшись заради єдиної мети, можна захистити інтереси кожного рівнянина. І мітинги, і петиції, і звернення дають поштовх до нових рішень.

Читайте також