Драганчук, до побачення: у Рівному відправили у відставку голову обласної ради (ФОТО)

Щойно на позачерговій сесії Рівненської обласної ради депутати достроково звільнили з посади голови облради "батьківщинівця" Миколу Драганчука, який перебував на цій посаді майже півтора року. 

Згідно з регламентом голосування за дострокове припинення повноважень голови обласної ради відбувається методом таємного голосування. Відтак, для цього була обрана лічильна комісія, яка буде рахувати голоси у бюлетенях.

Рішення було ініційоване 1/3 депутатів облради та пройшло усі формальні й неформальні обговорення.

Відтак, фракція "Батьківщина" відмовилася від голосування за зняття голови, а також і від голосування на обрання голови облради від іншої фракції. 

Рішення про дострокове припинення повноважень та звільнення з посади голови Рівненської обласної ради Миколи Драганчука прийнято, враховуючи результати голосування та непідтримку депутатів обласної ради при розгляді питання «Про звіт голови Рівненської обласної ради»,  яке відбулося на останній у 2017 році сесії, та керуючись пунктом 1 частини 1 статті 43 та частини 4 статті 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Відтак, у голосуванні взяло участь 38 обранців. Згідно з таємним голосуванням депутатів, за звільнення Миколи Драганчука проголосувало 37 обранців, проти - 0, утрималися - 1. Тож віднині він вже не є головою Рівненської облради.

Наразі депутати обласної ради приступають до обрання нового голови. Нагадаємо, що на цю посаду, найімовірніше, претендує депутат від БПП "Солідарність" Олександр Данильчук.

Читайте також