Дружина – директорка, а чоловік – водій: депутатці Рівнеради оголосили догану через конфлікт інтересів у роботі

Фото - Про Захід

20 травня голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук підписав розпорядження про притягнення до дисциплінарної відповідальності Ольги Криж - директорки комунального закладу «Рівненська обласна станція юних туристів» Рівненської обласної ради, депутатки Рівненської міської ради 7-го скликання від партії "УКРОП". Тоді ж зазначалося, що це - через неналежне виконання обов’язків, передбачених пунктами 9.2, 9.5, 9.6, 9.8 розділу II укладеного з нею контракту на підставі листа управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області від 3 травня цього року та службової записки начальника відділу з питань спільної власності територіальних громад та економічного розвитку виконавчого апарату обласної ради від 16 травня, а також пояснювальної записки самої Ольги Криж.

На фото - Ольга Криж та Юрій Сухий. Джерело - Радіо ТРЕК

А на початку липня Національне агентство з питань запобігання корупції винесло припис голові Рівненської обласної ради Олександру Данильчуку стосовно директора комунального закладу «Рівненська обласна станція юних туристів» Рівненської обласної ради Ольги Криж, яка не повідомила про наявність у неї потенційного конфлікту інтересів, зумовленого спільною роботою з її чоловіком. Про це портал «РівнеМедіа» повідомляв тут: НАЗК винесло припис голові Рівненської облради

До слова, її чоловік – Юрій Сухий, який також є депутатом Рівненської міської ради, працює водієм у КЗ «Рівненська обласна станція юних туристів» Рівненської обласної ради (згідно із декларацією).

Юрій Сухий

Крім того, 8 липня Олександр Данильчук підписав ще одне розпорядження – про  заходи зовнішнього врегулювання конфлікту інтересів щодо директора КЗ «Рівненська обласна станція юних туристів» РОР. Відповідно до документу, Криж Ольга Василівна, у зв’язку із застосуванням зовнішнього контролю за виконанням нею завдання, вчиненням дій, розгляду справ, підготовки та прийнятті нею рішень здійснює свої службові обов’язки (повноваження) у частині, що спричиняють ситуацію конфлікту інтересів, виключно у присутності начальника відділу з питань спільної власності територіальних громад та економічного розвитку виконавчого апарату Рівненської обласної ради Нілабовича Юрія Михайловича шляхом візування ним відповідних документів (постійно два рази в місяць), що стосуються:

  • вирішення питань щодо переведення Сухого Ю.В. на іншу посаду, притягнення його до дисциплінарної відповідальності, звільнення з посади;
  • прийняття рішень щодо оформлення відряджень Сухого Ю.В.;
  • розгляду справ щодо оплати праці Сухого Ю.В. (в тому числі призначення йому премій, встановлення доплат, надбавок, виплати матеріальної допомоги на оздоровлення).

А вже 24 липня Данильчук підписав розпорядження за результатами проведення службового розслідування стосовно пані Криж. У частині притягнення до дисциплінарної відповідальності директора КЗ «Рівненська обласна станція юних туристів» РОР Ольги Криж – відділ з питань спільної власності територіальних громад та економічного розвитку виконавчого апарату обласної ради повинен підготувати відповідне розпорядження про оголошення їй догани.

Крім того, доручено проінформувати НАЗК про причини та умови, що призвели до вчинення корупційного або пов'язаного із корупцією правопорушення чи невиконання вимог Закону в інший спосіб, а також про пропозиції щодо усунення зазначених причин та умов і про вжиті заходи за результатами службового розслідування.

Читайте також