Дві мами вже відмовляються від заяв: у поліції прокоментували справу щодо насильства у спортшколі Рівного

Ілюстративне фото

До поліції Рівненщини 12 квітня надійшла колективна заява від п'ятьох батьків про те, що тренери однієї з рівненських спортивних шкіл використовують неприйнятні методи виховання та тренування їхніх дітей. Йдеться про ДЮСШ №2.

Прес-секретарка ГУНП у Рівненській області Марія Юстицька розповіла про деталі даного провадження.

"Наразі відомо, що скарги на дії тренерів із плавання надходили у 2019-2020 роках. Заявники стерджують, що двоє жінок тренерів під час занять наносили тілесні ушкодження їхнім дітям та чинили психологічне насильство", - зазначила прес-секретарка.

Наразі у поліції за фактом умисного легкого тілесного ушкодження розпочато досудове розслідування. Вік дітей - від 7 до 15 років.

"У рамках кримінального провадження призначатимуться відповідні експертизи, проводитимуться необхідні слідчі дії. Поки що жодна мама не допитана. Однак, відомо, що у телефонному режимі дві мами уже відмовляються від подачі своїх заяв, оскільки не хочуть, щоб їхня дитина брала участь у процесуальних діях", - зазначила Марія Юстицька.

До слова, тренерок також ще не допитали. 

"На контакт іде мама семирічного хлопчика. Нібито у неї є фото тілесних ушкоджень. У поліції розуміють, що не всі діти захочуть брати участь у допитах. Але саме діти і, можливо, інші тренери були свідками даних злочинів", - додала прес-секретарка.

 

Читайте також