Energy Art Fest-2020 «відвідали» близько 35 тисяч онлайн глядачів

До Дня міста Вараш у місті-супутнику РАЕС 13 вересня відбувся другий фестиваль «Energy Art Fest - 2020». Проєкт спрямовано на розвиток місцевих громад, внутрішній туризм, популяризацію регіонів, залучаючи до культурно-мистецького життя міста.

Новий формат фестивалю «Energy Art Fest - 2020» зумовлений світовою пандемією коронавірусу. Тож одностайне рішення організаторів транслювати дійство в режимі онлайн стріму було цілком виправданим. 

«Цьогоріч ми вирішили проводити фестиваль саме в форматі онлайн-трансляції, бо так – безпечно! Попри це нами було охоплено близько 35 тисяч користувачів мережі Інтернет не лише з Рівненської, Київської, Житомирської, Волинської, Івано-Франківської, Львівської, Вінницької областей, а й з-за кордону. Нині фестиваль – це майданчик творчості для ініціативних, креативних, відомих й маловідомих митців, художників, культурологів, спікерів, креативних індустрій, гуртів й формувань. Ми намагалися створити максимально розширене коло для реалізації можливостей творчих людей», - коментує організаторка «Energy Art Fest - 2020» Олена Хмельник.

І таки дійсно, цьогоріч фестиваль дивував свого глядача насиченістю концертної програми. З 12:00 до 22:00 у прямому ефірі всеукраїнські музичні колективи заряджали музикою, а різноманітні команди вуличного мистецтва надихали на творчість й активність. У ході фестивалю було створено стріт-арт галерею під відкритим небом від чотирьох художників зі Львова, Рівного, Луцька, Вараша. Ідея формування художньої інсталяції на території фестивалю належить генеральному директорові Рівненської АЕС Павлу Павлишину, який, до слова, наголосив на успішності виконання РАЕС своїх партнерських зобов’язань в частині організаційного процесу заходу.

«Колективом Рівненської АЕС було у повній мірі виконано увесь обсяг завдань стосовно облаштування та підготовки території для проведення фестивалю. Я дякую усім колегам, організаторам, партнерам та волонтерам «Energy Art Fest - 2020» за успішно реалізований проєкт, попри усі виклики сьогодення. Це перший наш такий новий і незвичний досвід, та переконаний, що фестиваль розвиватиметься у майбутньому», - зауважив Павло Павлишин.

Чільне місце в концертній програмі «Energy Art Fest - 2020» й святкуванні Дня міста Вараш посіли творчі виступи колективів Палацу культури ім. Лесі Українки й естрадно-духового оркестру «Енергія Полісся» Рівненської АЕС. Митці РАЕС змогли особливим чином достукатись до сердець рідних слухачів, даруючи душевне тепло в обрамленні різножанрових музичних композицій.

Активними учасниками фестивалю стали й вихованці Вараського міського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю імені З. Матвієнко. Особливі гості разом з мисткинею з Рівного Марічкою Сидорук вправно розфарбовували овочами й фруктами еко-торбинки в оригінальних техніках. Очільниця центру Наталія Федінчик підкреслила, що такого роду соціалізація для її вихованців є вкрай важливою й дає нові можливості для розвитку потужного потенціалу.

Впродовж насиченого дня фестивалю його онлайн гості мали змогу сповна насолодитися сучасною музикою, творчими виступами, майстер-класами, вело-тріал шоу, презентаціями й іншими яскравими моментами події. Танцювальні виступи в стилі hip-hop та майстер-клас від Alto - Юри Саюка (м. Рівне), велотріал-шоу від Яна Соколовського та команди (м. Рівне, м. Львів), запальні сети від наймолодшої представниці нового покоління українського ді-джеїнгу DJ CRYSTAL GIRL - Юліани Попович (м. Рівне), драйвовий саунд від Micik Gonibez з програмою «УКРОТЕКА», синергія українського фолку від Kyiv Ethno Trio (м. Київ) та Joryj Kloc (м. Львів) жодного слухача не змогли залишити байдужим.

 

Вікторія Шейкіна

Фото Віти Нишкалюк

Читайте також