Фронтмен гурту "Фіолет" презентуватиме книгу про Рівненщину

У п’ятницю, 15 березня, о 12.00 в Дубенській центральній районній бібліотеці відбудеться презентація книги Сергія Мартинюка «Капітан смуток». І для дубенчан це не зовсім звичайна книга.

Справа в тому, що Сергій Мартинюк народився в Дубні і саме тут провів своє дитинство, тож левова частка пригод у його дебютному романі відбувається саме на вулицях нашого міста. Як зазначає автор, це "…роман про двох нечупар, які бродяжать Україну в пошуках кращого місця під сонцем. І паралельно - роман про Дубно зразка 90-их, місто мого дитинства". Тож впізнати себе в героях роману зможуть всі діти того часу.

Варто сказати, що передмову до книги написав Юрій Андрухович. Схвально про неї відгукнувся і Юрій Винничук. До речі, перший наклад книги (більше 2 тисяч примірників) розійшовся менш, ніж за 2 місяці. Доволі непогано, як для першого роману.

І погодьтеся - не щодня у Дубні молодий, сучасний автор, лідер відомого гурту презентує власну книгу, більшість подій в якій відбуваються не абиде, а в нашому місті - в Дубні. Тож не упустіть нагоду прийти на презентацію, поспілкуватися з автором, придбати книгу з автографом та зробити селфі.

І декілька цитат з роману:

« - Наші солодкі дев’яності, - любив, усміхаючись, повторювати Пі. - Не тому, що дев’яності, а тому, що наші. І хай з квасної бочки на Базарчику нам наливали кислий відстій, ми кайфували чорно: магія дитинства перемагала все».

«Дівчина помітно зніяковіла. Я б теж на її місці, у такій сукні і з такими гарними очиськами, зніяковів би в товаристві таких забулдиг, як ми. Це повії з нашої юності, які ошивалися на околиці Дубна «під літаком», через дорогу від поруйнованого готелю «Серпанок», ніколи не ніяковіли. Хіба тоді, коли п’яний у дупель Пі на колінах освідчувався їм у коханні і обіцяв звозити на Тенеріфе. Та й ніяковіли вони не від одкровень Пі, а від того, що не знали, де він, той Тенеріфе, - в Америці чи десь ближче до Тернополя. Біда чорна, як казала моя мама».

« - Є міста для життя, - любив повторювати Пі. - Є міста для старіння й смерті. А є міста для дитинства. Дубно саме таке».

Читайте також