Головам РДА Рівненщини показували, чому треба встановити камери спостереження в області

фото - Фейсбук

Про це 14 червня йшлося під час робочої зустрічі з головами райдержадміністрацій в Головному управлінні Національної поліції в Рівненській області. Очільникам районів презентували новостворений ситуаційний центр та його оперативні можливості.

Головний поліцейський Рівненщини наголосив на необхідності активізувати роботу на місцях щодо реалізації проекту «Безпечне місто» у питанні встановлення камер відеоспостереження у населених пунктах області. Також йшлося про розроблення программного забезпечення, яке дасть можливість особам з обмеженими можливостями без перешкод звернутися за допомогою до поліції.

«Відповідальна місцева влада завжди зацікавлена у забезпеченні правопорядку на своїй території. Адже від рівня безпеки в громаді залежить і добробут людей. Від швидкого й ефективного реагування на злочини – їхня захищеність, а від превентивної роботи – менша кількість правопорушень і злочинів в майбутньому, — зазначив Валерій Самчук — Тому, залучаючи громаду, поліція отримує більше ресурсів у протидії злочинності».

Окрім того, керівництво поліції та районів обговорили стан криміногенної обстановки в області, проблемні питання, що виникають у громадян на місцях, та узагальнили пропозиції щодо покращення якості надання поліцейських послуг у тому чи іншому конкретному населеному пункті.

Читайте також