Громада на Рівненщині визначила, як розвиватиметься у найближчі 3 роки

http://www.rv.gov.ua

План дій на наступні 3 роки готує Зарічненщина

Свої дії район розпочав із Ради регіонального розвитку.

Участь у засіданні взяв голова ОДА Олексій Муляренко. Він нагадав, що кожного дня, у кожному районі відбуваються такі наради з лідерами громадської думки.

«Районні Ради регіонального розвитку – це продовження всеукраїнської під головуванням Президента. Кожна громада повинна розробити чіткий план дій, що має бути направлений на розвиток і життя людей. Важливо, щоб такі обговорення відбулися на рівні об’єднаних громад і сіл. Ми чекаємо ваші думки – і за вашим баченням складемо план розвитку Рівненщини на наступні 2019-2021 роки», - звернувся до присутніх Олексій Муляренко.

На Раді регіонального розвитку місцеві лідери ділилися важливими досягненнями за останні кілька років та власними історіями успіхів.

«Ми повірили в головну реформу країни – децентралізацію. І відчули результат, - розповів голова Локницької ОТГ Петро Харковець (на фото). – Після об’єднання в єдину громаду 14 сіл ми були найбіднішими в області. А тепер на нас рівняються. Можливості ОТГ дали змогу спрямовувати ресурси на найнагальніші потреби».

Позитивні зміни в медичній сфері Зарічненського району відзначив головний лікар обласної дитячої лікарні Віталій Бойко:

«Із задоволенням спостерігаю, як суттєво за останні роки змінилася центральна районна лікарня Зарічного. Ведеться будівництво двох нових сільських амбулаторій – в Кухітській Волі та Морочному. Розпочинається реконструкція ФАПів в селах Серники, Новорічиця, Кухче за кошти Світового банку. І це не все. Дороги, школи, амбулаторії – усе це потужний соціальний прорив в плані розвитку Зарічненського району».

Попри те, що реформа децентралізації ще триває, вона є однією з тих, результати якої вже відчутні наголосив Олексій Муляренко. Так, за останні роки в області завершили усі довгобуди, які стояли ще з радянських часів. Збудовано 13 шкіл, аналогічна тенденція і з будівництвом дитячих садків. Велика увага приділяється інвестиціям в спортивну інфраструктуру. Ремонтуються і відкриваються лікарні та амбулаторії. Успішно проходить в області освітня і медична реформа.

«Ми маємо запланувати щебільше проектів і на наступні роки, аби всі заклади, всі дороги, на всій території району відповідали високим стандартам. Під час заходу маємо намір підбити підсумки зробленого за останні роки та вибудувати чітку стратегію розвитку на майбутнє», – зазначив під час засідання голова РДА Анатолій Смаглюк.

«Здобутків справді дуже багато. І ці позитивні результати суспільство вже помітило. Це наша спільна перемога – Президента, Уряду, управлінців, людей. І цю тенденцію маємо втримати. Тому ми маємо намітити чіткі плани розвитку на наступні 2019-2021 роки», - підсумував Олексій Муляренко.

Ради регіонального розвитку вже відбулися у Володимирецькому, Корецькому, Сарненському, Гощанському та Демидівському  районах. Сьогодні проходять в Дубно, Костополі та Зарічному, на черзі – Рокитнівський та Острозький райони.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також