Громада Рівненщини залучає інвесторів

Демидівська селищна об’єднана територіальна громада розробляє інвестиційну карту громади, яку презентуватиме на економічних форумах, інвестиційних платформах, спеціалізованих виставках тощо.

Протягом 2018 року проведено аналіз використання земельних ділянок, об’єктів нерухомості, недіючих закладів торгівлі і побутового обслуговування населення, що  дозволило виявити незадіяні об’єкти, які потенційно можна використати під інвестиційні проекти.

Як розповів начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності селищної ради Сергій Щербатюк, у Демидівській ОТГ вирішили відійти від практики пошуку крупного вітчизняного чи закордонного інвестора, адже потужні бізнес структури часто обирають великі міста. Тим більше очікування великого інвестора може затягтись на десятки років.

Тому зосередились на місцевих приватних підприємцях, фермерах, землевласниках. Саме для надання їм інструментів аналізу інвестиційних можливостей ОТГ створюється «Інвестиційна карта Демидівської громади». На карту потрапляють об’єкти різного плану: земельні ділянки для вирощування та переробки енергокультур; ведення тваринницько-промислового господарства;  розміщення виробничо-промислових, складських, логістичних об’єктів; розміщення виробничої зони; будівництва сонячної електростанції; розміщення торгівельних закладів, побутового обслуговування населення.

Це також своєрідний інформаційний майданчик для озвучення проектів громад  в галузі відновлювальної енергії та енергозберігаючих технологій, адже тут відзначені потенційні площі під розміщення сонячних електростанцій.

Також запрошують власників нерухомості, яка не використовується, подавати пропозиції з розміщення інформації про приватні об’єкти – карта буде універсальним джерелом актуальних відомостей.

Кожна пропозиція супроводжується вичерпним описом (адреса, площа ділянки/будівлі, технічний стан, наявність комунікацій), фотографіями, контактами власника або відповідального працівника селищної ради.

«Для будь-якої громади пріоритетом має бути створення нових робочих місць та зростання бюджету, – вважає селищний головаВіктор Іщук. – Власне з цією метою ми і розробляємо«Інвестиційну карту Демидівської громади». Сподіваємося, що вона допоможе нам знайти інвесторів та бізнес-партнерів».

Читайте також