Громада з Рівненщини поділилася успіхами (ФОТО)

Командна робота - це один з головних секретів у Малолюбашанській об’єднаній територіальній громаді. Громада утворилася наприкінці грудня минулого року, відтак самостійне господарювання почали лише у січні 2018 року. Однак за цей короткий проміжок часу громаді вдалося не лише взяти на себе повноваження, а й успішно реалізують різні проекти – чи то благоустрій кладовища, чи ремонт сільського клубу.

Село Мала Любаша – центр однойменної об’єднаної територіальної громади, до складу якої увійшлотри сільські ради – Мирненська, Мащанська та Малолюбашанська, а це майже сім тисяч мешканців. Центральне село, розповідає голова громади Віктор Талащук – має перспективу розвитку, адже розташоване неподалік районного центру міста Костопіль. За останні вісім місяців, відтоді як громада стала самостійно жити і приймати рішення, люди одразу помітили зміни, та й самі часто пропонують що потрібно зробити.



Тут звертають увагу на все. Зокрема облаштували кладовища, замінили огорожу. Ремонтують дороги у селі. Облаштовують зупинки. У бібліотеці села Мала Любаша до роботи підходять з креативом. Зокрема тут працюють над осучасненням. Вже зробили зонування - ігрову частину, та читальню. Усе аби зацікавити дітей до читання. Тут же тривають ремонтні роботи приміщення сільського клубу. Воно вже давно потребувало капітального ремонту, адже була у занедбаному стані, а техніка застаріла. Тож тепер керівниця в очікуванні нової зали.

Для малюків тут працює дві групи садочку "Вишиванка", усього можуть приймати 56 діток. Для вихованців створили комфортні умови, скрізь сучасні меблі, іграшки інвентар. Та головна гордість садочку - власний басейн. Грошей на садочок – не шкодують.

Віктор Талащук розповів - після об’єднання у громаді залишили три адміністративних офіси - у колишніх сільських радах, щоб людям усім було зручно. Активно почали працювати з підприємцями - аби були регулярні надходження до бюджету. Прогнозують що цьогоріч бюджет громади складе 15- 16 млн. грн. Нині активно працюють над питанням інвентеризації земель.

Читайте також