Громадам Рівненщини зможуть допомогти створити ЦНАПи

фото ілюстративне

У липні 2018 року команда напряму з покращення якості адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою» оголосила другий раунд відбору громад для надання допомоги у модернізації та створенні ЦНАП. Комісія з відбору у складі експертів Програми, представників Мінрегіону та Мінекономрозвитку, проаналізувала 157 заявок від органів місцевого самоврядування та відібрала 118 громад для подальшого аналізу їх спроможності та розробки Технічних Завдань для створення ЦНАП. Про це пише сайт Децентралізація. 

Звертаємо увагу всіх кандидатів, що включення до списку не означає безумовної підтримки або ж підтримки в повному обсязі, оскільки значна кількість заявок ще потребують належного офіційного підтвердження зобов’язань та перевірки інформації (детальніше читайте, будь ласка, у офіційному оголошенні про результати першого відбору).

Конкретні види допомоги та її обсяги будуть визначені спільно Програмою та громадою, з урахуванням методологічних підходів Програми до функціонування належного ЦНАП та за результатами візитів до кожної громади. Метою візитів є детальне оцінювання реальних потреб та визначення заходів щодо модернізації та створення ЦНАП. У разі виявлення непереборних перешкод для участі громади в Програмі або надання громадою недостовірної інформації заявка може бути відхилена на будь-якому етапі.

Починаючи з 24 вересня 2018 року кожну громаду зі списку будуть відвідувати уповноважені спеціалісти Програми. Протягом жовтня-грудня 2018 року для кожної спроможної громади буде складене Технічне Завдання для створення / модернізації ЦНАП із зобов’язаннями Програми і громади.


Для громад, які не стали переможцями цього раунду відбору, звертаємо увагу, що основними причинами відхилення заявок були:

- подання заявок органами місцевого самоврядування (ОМС) та місцевими органами виконавчої влади, які не належать до цільової групи Програми;

- критичний брак інформації у заявці для її оцінювання (в тому числі відсутність інформації про приміщення, необхідних фотографій тощо);

- відсутність належного приміщення для ЦНАП та відсутність у заявці інформації про будь-які перспективи вчасного облаштування такого приміщення та/або відсутність інформації про фінансування відповідних видатків.

Звертаємо увагу, що громади, які не були відібрані, а також громади, які раніше не подавали заявки, можуть подаватися на участь у наступних раундах відбору. Нагадаємо, що попереду ще два раунди відбору, в кожному з яких буде обрано до 150 громад для участі в Програмі. Так до квітня 2020 року буде здійснена підтримка до 600 громад для модернізації та створення Центрів надання адмінпослуг.

Бажаємо успіху у наступному відборі.

Читайте також